Crna hronika

U opsežnoj akciji ‘Zadruga’ u Sarajevu uhapšeno 12 osoba: Prali novac i zlouopotrebljavali položaj

U nastavku operativne akcije kodnog naziva „Zadruga“, čija je realizacija počela jutros po nalogu Tužiteljstva Kantona Sarajevo (KS), pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova KS (MUPKS) uhapsili su do sada 12 osoba, osumnjičenih za organizirani kriminal u vezi s pranjem novca i zloupotrebom položaja ili ovlasti.

Ovo je za N1 potvrdila glasnogovornica Tužiteljstva KS Azra Bavčić, te kazala da se akcija nastavlja.

Možda će Vas zanimati i:

Dodala je da se planirane aktivnosti realiziraju pod nadzorom Tužiteljstva KS-a i u koordinaciji s MUP-om KS, Poreznom upravom Federacije BiH, Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH (OSABiH).

Posjećamo, osumnjičeni se terete da su u periodu od 2010. do 2018. godine, sklapanjem fiktivnih ugovora o zapošljavanju preko firmi “S Lider” i “Leading” iz Sarajeva, oprali više desetina miliona KM, izvještava portal Klix, te navodi i to da “S Lider” i “Leading” imaju istog vlasnika i da se bave posredovanjem u zapošljavanju.

Međutim, navodi se u informaciji, ustanovljeno je da su od kompanija kojima su trebali radnici uzimali novac, a da novi radnici nikada nisu zaposleni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button