3 GODINE BEZ NAŠEG KEMICE: Njegova emocija i dalje živi sa svima nama (VIDEO)

3 GODINE BEZ NAŠEG KEMICE: Njegova emocija i dalje živi sa svima nama (VIDEO)

@Vedran J

Prošle su tri godine od kako nam nema našeg Kemice. Oni koji su ga poznavali, a imao je mnogo prijatelja i poštovatelja, za njega kažu da je jedan od najboljih ljudi koji su ikada živjeli u Sarajevu i BiH.

Kemal Monteno, šansonijer, pjevač, kantautor, vrhunski muzičar i čovjek čije pjesme sa užitkom pjevušimo i dan danas, iza sebe je ostavio bogatu muzičku karijeru. Sve je krenulo davne 1967. godine nastupom na festivalu “Vaš šlager sezone” te 1973. godine sa prvim studijskim albumom “Muziko, ljubavi moja”, a završilo je 21. januara 2015. godine kada je i preminuo.

Trebalo bi nam zaista mnogo vremena da napišemo šta je sve radio i kakav je bio Kemica. Istaknućemo da je u svojoj karijeri imao bezbroj velikih hitova koji su postali istinski evergreeni. Dobitnik je šestoaprilske nagrade grada Sarajeva.

Iako je preminuo prije tačno tri godine, Kemal Monteno zauvijek će živjeti u nama, jer je njegova emocija koju je iznosio u svojoj muzici ostala i ostat će neprevaziđena. Možemo Kemu opisati samo jednom rječju: LEGENDA!

Kemo, počivao u miru…

Facebook Comments