BiHU fokusu

Eksploziju na dalekovodu nije izazvao pad helikoptera …




Na području općine Bratunac danas poslije 13 sati srušio se helikopter. – tako su danas odjeknule vijesti na svim medijima u BiH.

Policijska uprava Zvornik dobila je informaciju da se na području Bratunca srušio helikopter danas oko 13 sati. Prijavu o padu helikoptera su izvršili stanovnici mjesta  Hrnčići u blizini Konjević Polja. Na mjesto događaja uputili su se pripadnici policije, hitne pomoći i vatrogasci.

Nakon višesatne potrage na terenu i helikopterskih preleta ovog područja, mještani zajedno sa policijskim službenicima otkrili su šta se zapravo desilo na ovom području.

“Postojala su određena saznanja odnosno prijave da je došlo do pada helikoptera na području opštine Bratunac. Policijski službenici su u saradnji s drugim inspekcijskim službama izvršili pregled terena i utvrdili da nije došlo do pada helikoptera već kvara na dalekovodu. Vjerovatno je zvučno – svjetlosni signal naveo građane da pomisle da je došlo do pada letjelice” kazao je Miljan Bobar, portparol PU Zvornik.

Prema izjavama prisutnih, najvjerovatnije je došlo do dodira visokih grana sa električnim dalekovodom, nakon čega je došlo do zvučne eksplozije i jakog varničenja.

Stabla koja su stradala u dodiru sa dalekovodom

Pretraga terena se nastavlja, iako je potvrđeno iz OS BiH, helikopterskog servisa RS-a i NATO štaba, da helikopter ne pripada njima.



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button