Vijesti

Načelnik Općine Kalesija potpisao TRI UGOVORA za infrastrukturne projekte vrijedna više od 200.000 KM

Načelnik Općine Kalesija Sead Džafić, potpisao je danas tri ugovora o infrastrukturnim projektima. Vrijednost ovih ugovora je 232.359KM.

Riječ je o ugovorima “Unapređenje uslova razvoja proizvodno-poslovne zone Kalesija grad, Ćetenište i Kalesijsko polje (izgradnja saobraćajnica i odvodnja otpadnih voda)” vrijednosti 146.481 KM, “Sanacija lokalnog puta i dijela uticajnog klizišta u naselju Jajići II faza” vrijednosti 65.520 KM i “Asfaltiranje lokalnih puteva (MZ Gojčin)” vrijednosti 20.358 KM.

Za završetak radova kada je u pitanju uređenje industrijske zone, izvođač radova ima rok od 45 dana od dana uvođenja u posao. Za druga dva projekta, rokovi su 30 odnosno 15 dana.   Džafić je rekao da da će projekti asfaltiranje u Gojčinu i uređenje klizišta u Jajićima biti od značajne pomoći stanovništvu tih naselja.

Dodao je da će uređenje industrijskih zona uveliko pomoći budućim privrednicima koji žele investirati na području te općine, jer će dobiti uređene zone sa svim potrebnim priključcima.   Radovi će početi čim to dozvole vremenski uvjeti, a sve će biti urađeno kako je predviđeno tenderskom dokumentacijom.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button