SvijetVijesti

FILMSKA DIVA BRIGITTE BARDOT: Puno je glumica koje se zavođenjem i flertom s producentima pokušavaju dokopati uloga

Slavna francuska glumica Brigitte Bardot ocijenila je da su optužbe glumica za seksualno uznemiravanje “u velikoj većini slučajeva licemjerne, smiješne i bez ikakve važnosti”, osudivši “one koje zbog uloga flertuju s producentima”, prenosi u srijedu AFP.

U intervjuu za internetsko izdanje Paris Matcha, bivša filmska ikona (83) također je kazala da “nikada nije bila žrtva seksualnog zlostavljanja”.

Možda će Vas zanimati i:

“Smatrala sam šarmantnim kada su mi govorili da sam lijepa ili da imam malu zgodnu guzu. Ta vrsta komplimenta godi”, kazala je BB, velika filmska zvijezda 50-ih godina prošlog vijeka.

Povezana slika

Na upit o optužbama za seksualno zlostavljanje, slavna BB je kazala: “što se tiče glumica, a ne žena općenito, to je u velikoj većini slučajeva licemjerno, smiješno i bez ikakve važnosti, ali oduzima prostor važnim temama o kojima bi se moglo raspravljati”.

“Puno je glumica koje se zavođenjem i flertom s producentima pokušavaju dokopati uloga, a potom, da bi se o njima govorilo, krenu pričati da su seksualno zlostavljane. To im zapravo ne čini ništa dobrog već ih uništava”, rekla je glumica.

Bardot se pridružila Catherine Deneuve u protestu protiv okupljenih oko #BalanceTonPorc, francuske inačice kampanje #MeToo. Deneuve je napisala pismo u kojem je osudila “puritanski val pročišćavanja” navodeći da je “bitna sloboda zavođenja”. Kasnije se izvinula žrtvama seksualnog zlostavljanja rekavši da je duh njenog teksta iskrivljen.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button