Tuzlanski kantonVijesti

Peđini automobili ne stoje: U ovaj autoservis građani iz TK idu već 30 godina










Navršilo se 30 godina otkad je Predrag Manojlović počeo u vlastitom autoservisu popravljati motorna vozila. Za taj dugi niz godina pronikao je u sve tajne četverotočkaša. U Peđin servis kada jednom dođete radi popravke automobila – sigurno je da ćete uvijek tako nastaviti, ako zatreba!

Da jednom naučeno nije dovoljno za cijeli život uvjerio se odavno, tokom ove tri decenije rada u servisu, i Predrag Manojlović, o čemu kaže:

Možda će Vas zanimati i:

“Poznato je da su ranijih godina automobili bili dosta jednostavniji, tako da osim motora, mjenjača, volana i kočnica praktično nije više ništa bilo, dok danas su automobili mnogo moderniji, sa mnogo elektronike, tako da se stalno pažnja usmjerava na edukaciju. Da bi odgovorili zahtjevima modernog servisiranja automobila moramo sustići sve što novo nauka na polju mehanike donese i mi u tome uspijevamo”.

Prema riječima Predraga Manojlovića novija vozila se više kvare u odnosu na ranije:

“Kvarovi su češći zato što ima više elektronske opreme. Vozila su sada mnogo udobnija, modernija, pa zato postoji više mogućnosti da se pokvare”.

Nakon što je završio Fakultet elektrotehnike u Tuzli Slobodan Manojlović je i magistrirao, tako da za njega nema tajni kada su u pitanju i najsavremenija vozila:

“Odavno sam u ovom poslu, gdje sam stekao dosta praktičnih znanja. Novija vozila sa elektroničkim uređajima daju puno pogodnosti, lakše se dijagnosticira kvar, sigurnosni sistemi su se razvili, tako da sistem ABS pruža kontrolu sigurne vožnje i spriječava proklizavanje, naravno ukoliko je vozač pažljiv”.

Kvalitetne i brze popravke privukle su mnoge vlasnike vozila da svoje automobile povjere MPS servisu.

Automehanička radnja MPS Živinice nalazi se u Ulici ORB 4B i adresa je dobro poznata vlasnicima motornih vozila. Ovaj moderno opremljeni servis pruža usluge održavanja svih vozila, servisira se sva dijagnostika, punjenje klima uređaja i sl.

Ovdje vozila na poporavku ne dovoze samo Živiničani, već i Kladnjaci, Tuzlaci, zatim vozači iz Lukavca, Banovića, Kalesije i drugih gradova u okruženju. Osim Predraga i mr. Slobodana Manojlovića u servisu su zaposlena još dva mehaničara, također stručna i uvijek spremna da odgovore najsloženijim zadacima!

Zato, ako se i vama pokvari automobil, a ne znate gdje je sigurna popravka, navratite na navedenu adresu.



Izvor
zivinice.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button