LifestyleU fokusu

OVO JE JEDINO MJESTO gdje možete pojesti savršeni FROZEN YOGURT u Tuzli










Svaki radni dan je ljepši i lakši ako se prije odlaska kući, u dobrom društvu zaputite po dobar zalogaj na neku provjerenu adresu. Mi, u redakciji Kameleona imamo takvu praksu, ali imamo i ustaljene adrese na kojima sumiramo radne dane i pošteno častimo svoja nepca i želuce.

Piše: Damira Ibranović

Dvije takve adrese iznad svojih pultova imaju natpis Chick King! A preko tih pultova po cijeli dan šibaju narudžbe hrskavih pilećih jela, sočnih burgera, najukusnijeg pomfrita, ali i najslasnijih slatkiša.

Kolega Ivan i ja smo ljubitelji malkice drugačijeg fast food-a i igrali smo na sigurno – na ono što je našim stomacima najdraže. Cheeseburger i pileći medaljoni sa ljutim sosom,  koje smo naručili nestali su brzinom svjetlosti s naših tanjira.

Iako najbolji burger i piletina u gradu (jer ipak su oni Kraljevi piletine) ostali su pomalo u sjeni slastice koju nas dvoje nismo nikada prije kušali, ali sigurni smo da ni mnogo Tuzlaka nije jer FROZEN YOGURT ne možete pojesti nigdje drugo u gradu.

Kako bismo ga opisali?

Kao spoj sladoleda i jogurta, sa savršenim aromama višnje i manga, upotpunjeni najfinijim čokoladnim ukusim. Da..Mislim da je to pravi opis. Još bih dodala da je savršeno osvježenje u vrućim ljetnim danima, ali i prava tačka na “i” fast food obroku.

I za frozen jogurt važi ona: „Probajte pojesti samo jedan“. Svi vi koji obožavate sladoled, spremite se jer je stigla slastiica koja će vaš omiljeni slatkiš oboriti s trona. Vjerujte mi na riječ, jer sam i ja jedna od vas.

Nemojte da vam srcu bude teško što će sladoled pasti sa trona. Ne čekajte ni trena, nego se zaputite u Bingo City Centar na prvi sprat i uživajte u bogatstvu ukusa frozen jogurta. A kako kod nas važi ono pravilo „prvo slano, pa tek onda slatko“, odaberite medaljone, crispy pops, krilko batačić ili nešto drugo s bogatog menija prvog bosanskohercegovačkog  brendiranog fast food restorana.

Ako vam Bingo City Centar nije usput, don't worry! Robna kuća Tuzlanka? Možda vam je ova lokacija usput.

Griješim? Redovne dnevne obaveze vas vode kroz drugi dio grada? Opet don't worry, možete poručiti dostavu u periodu od 9 do 18 dati svakog dana i time riješen svaki problem.

Vaše je samo da pogledate meni na njihovoj web stranici, odaberete i Kraljevi piletine će na vrata da donesu svu raskoš ukusa koja se proizvodi u njihovoj kuhinji!

Mi evo jedva čekamo naredno radovanje naših stomaka u Chick Kingu, jer imaju još noviteta, ali o tome ću vam pisati čim ih isprobam naredni put kad odem! Treba li da još jednom kažem da jedva čekam? 🙂

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button