Sport

Prosinečki otkrio s kojim će se trenerima posavjetovati u vezi reprezentacije BiH

Novi selektor fudbalske reprezentacije naše zemlje, Robert Prosinečki danas je potpisao ugovor sa Nogometnim savezom BiH i održao konferenciju za medije.

Robert Prosinečki je istakao da je velika čast biti selektor BiH, ali i da je ozbiljan zadatak.

” Svi znaju kakvu BiH ima reprezentaciju i dat ću sve od sebe da odemo na veliko takmičenje. Dobio sam čestitke od nekih reprezentativaca. Za naredne dvije utakmice pozvat ćemo najvjerovatnije igrače iz mlade reprezentacije i Premijer lige, pošto nam klubovi neće dozvoliti da se oslonimo na sve igrače. Uskoro će biti poznat i spisak za te utakmice u SAD-u. Moj zadatak će biti da razgovaram sa Lulićem i Ibiševićem jer su mnogo dali za BiH i sigurno da mogu još uvijek, ali još uvijek vam ne mogu reći da li ih mogu vratiti u reprezentaciju”, rekao je Prosinečki.

Istakao je da BiH ima talentovanu ekipu, te da će igrati samo oni koji budu dovoljno dobri, bez obzira na godine.

“Pratit ćemo mlade fudbalere i Premijer ligu BiH, i vidim da se mnogo govori o igračima iz domaćeg prvenstva. Smatram da tu ima potencijala, kao i u mladoj reprezentaciji. Mnogo sam pratio BiH i u prošlim kvalifikacijama, jer dok sam radio u Azerbejdžanu fokusirao sam se na reprezentativni fudbal. Napravit ćemo analizu i vidjeti koje stvari treba popraviti. Ono što je sigurno, jeste da BiH ima dobru reprezentaciju koja može igrati atraktivno i ofanzivno bez ikakvih problema”, istakao je Prosinečki.

Otkrio je da će obaviti razgovor i sa doskorašnjim selektorom Mehmedom Baždarevićem s kim se poznaje još iz perioda bivše Jugoslavije.

“Sigurno je da nas u budućnosti očekuje još odlazaka poput Ibiševića i Lulića. Tražit ćemo one koji mogu biti reprezentativci, a sigurno je da ću porazgovarati i sa Mehmedom Baždarevićem s kim sam igrao u Jugoslaviji. Mislim da bi svaki selektor dao pozitivan odgovor BiH jer se radi o kvalitetnoj reprezentaciji koja je u vrhu Evrope. Nemam komplekse i posavjetovat ću se i sa Ćirom Blaževićem koji je tu bio selektor“, zaključio je.

Izvor: scsport.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button