Sport

Nije sve “u šoldima”: Prosinečki je zbog BiH odbio basnoslovne plate
Robert Prosinečki sedam dana prije 49. rođendana dobio je peti angažman u osmoj godini samostalne trenerske karijere. Bivši trener Crvene zvezde i Kayserispora, te selektor Azerbajdžana, preuzeo je reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Prosinečki se u oba kluba istaknuo velikim uspjesima, pa ga je bogati Azarbajdžan krajem 2014. angažirao za milion eura godišnje, prenosi Index.hr. Azeri su ga obožavali i odlično plaćali, a da je vidljivo kako Prosinečki u karijeri ne ide za parama, nego za izazovom i konstantnim napretkom, pokazao je preuzimanjem BiH.

Kada su finansije u pitanju, kao selektor Bosne i Hercegovine zarađivat će 15 hiljada eura mjesečno. To je 180 hiljada eura godišnje ili 5 i po puta manje nego što je imao u Azerbajdžanu.

Prosinečki je odabrao BiH i pored osjetno bolje ponude drugog saveza u regiji. Slovenija mu je prije mjesec dana ponudila 350 hiljada eura za preuzimanje njihove reprezentacije. Odbio ju je i preuzeo Bosnu i Hercegovinu za duplo manje novce.

Prosinečki u BiH može zaraditi i bonus od oko 300 hiljada eura ako se plasira na Euro. Ali, što se tiče fiksne zarade i evenutalne nagrade, definitivno je na gubitku kada se ponuda koju je odabrao usporedi s onima koje je odbio.

Izvor: index.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button