Lifestyle

Mlada dizajnerica Senada Brković za Radio Kameleon: “Moje kreacije ističu ono najbolje na svakoj dami koja ih nosi a to je uvijek recept za uspijeh”

Senada Brković mlada je dizajnerica koja sve više oduševljava kako BiH tako i region. Upravo je ova dama bila zadužena za rođendanske kreacije koje su nosile naša Belma Krajišnik, novinarka Radio Kameleona te urednica portala Ženski.ba Amra Avdić. Veliki je broj revija na kojima se do sada predstavila a mi vjerujemo kako je to tek njen početak. U nastavku pročitajte o čemu smo razgovarali.

 

Možda će Vas zanimati i:

Kako se rodila ljubav prema dizajnu i kada ste odlučili da je ovo posao koji želite raditi do kraja života?

Ljubav prema dizajnu rodila se već od ranog djetinjstva. Sa svojim lutkama i pod uticajem televizijskog sadržaja bila sam inspirisana da na njima pravim svoje prve dječije kreacije. Moji roditelji su definitivno bili najveća podrška. Razumjeli su moju ljubav prema dizajnu a rečenica koja me vodi kroz ovo što radim jeste kako ljubav prema onome što čovjek radi  biva jedino što osobu može izvesti na pravi put. Svi mi počinjemo od nule a jedina motivacija za napredak  je da živiš ono što radiš.

Fotografija korisnika/ce Krojacki Salon ""DADAStyle"" Sivenje i dizajn.

Gdje su se sve mogle vidjeti Vaše kreacije?

Prvo moje predstavljanje bilo je u Tuzli na Nivea Fashion Week-u preko agencije ABC Models i moram priznati da su bili zaista odlični u svom odnosu prema meni kao početniku u ovom poslu. Nakon toga poziv je došao za Sarajevo Nivea Fashion Week. Jedna od meni najdražih revija jeste Sarajevo Nivea Fashion Week  jesen/zima na kojima sam predstavila kolekciju baziranu na tri boje ljubičasta, crna i siva. Upravo tada otvorena su  vrata mojim kreacijama jer me nakon toga pozvaju u mnoge druge države regiona. Predstavila sam se u Novom Sadu, Nišu a na osnovu tih revija dobila sam i poziv za Balkanski Fashion Week u Bugarskoj. Ono što je dalo poseban pečat jeste da se moje kreacije mogu nositi na više načina što je jako važno današnjoj savremenoj i poslovnoj ženi.

Fotografija korisnika/ce Krojacki Salon ""DADAStyle"" Sivenje i dizajn.

Fotografija korisnika/ce Krojacki Salon ""DADAStyle"" Sivenje i dizajn.

 

Šta uvijek kažete svojim klijenticama kada Vam traže savjet o onome što nose?

Ono što preporučujem svakoj ženi jeste da grade svoj stil na osnovu onoga što im pristaje te da nose ono što će na njima izgledati prirodno. To dosta ovisi i o karakteru, ali je najvažnije da se u onome što nose osjećaju dobro.

Fotografija korisnika/ce Krojacki Salon ""DADAStyle"" Sivenje i dizajn.

 

Kako biste okarakterisali svoj modni pravac po kojem radite?

Svoj pravac u kreiranju bih mogla okarakterizirati kao eleganciju sa fokusom na ženstvenost. Jako volim eksperimentisati sa bojama ali uvijek posmatram damu koja će nositi moju kreaciju i šta njoj u konačnici pristaje.

Fotografija korisnika/ce Krojacki Salon ""DADAStyle"" Sivenje i dizajn.

 

 

Šta je ono što Vas kao dizajnericu pokreće na dnevnoj bazi?

Osmijeh na licu onih dama koje nose moje kreacije. Znate, u dobu kada se sve svodi na to za koliko novca možete nešto prodati i kupiti, ja nisam prestala uživati u pohvali mog rada i sreći onih koje nose sve ono u šta uložim 100% sebe.

 

Fotografija korisnika/ce Krojacki Salon ""DADAStyle"" Sivenje i dizajn.

Koji su Vaši planovi za budućnost?

Nakon svog dugogodišnjeg rada odlučila sam da je vrijeme za otvaranje mog prvog modnog ateljea. Moram priznati da sam jako sretna što je za ovako kratko vrijeme ovo postao prostor u koji dolazi sve veći broj žena koje cijene kvalitet, unikatnost i posvećenost. Stoga, svakako pozivam sve dame koje također cijene navedeno da dođu u moj salon gdje ću se ja pobrinuti da ostvarim sve njihove snove kada je ono što nosimo u pitanju.

 

Ukoliko vam se dopada rad ove mlade dizajnerice ili želite vidjeti više posjetite je na adresi Miška Jovanovića bb. Svakako zapratite njenu Facebook stranicu na kojoj možete pronaći fotografije mnogih kreacije ove mlade dizajnerice.

 

Link Facebook stranice: Dada Style

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button