Sport

Veterani tuzlanske Slobode osvojili “Trofej Srbije”










Veterani RK “Sloboda” iz Tuzle pobjednici su 24. tradicionalnog međunarodnog “Trofeja Srbije”, koji se organizira pod pokroviteljstvom Rukometnog saveza naših istočnih komšija.

Na trodnevnom takmičenju koje je održano u sportskoj dvorani “Vlade Divac” u Vrnjačkoj Banji, tuzlanski crveno-crni su savladali sve svoje rivale i sasvim zasluženo osvojili titulu na prestižnom turniru koji se organizira unazad 24 godine.

Možda će Vas zanimati i:

Veterani Slobode najprije su pobijedili ekipu Goč Vrnjačka Banja sa 10:8, a potom i Goč Merkur, također iz Vrnjačke Banje, sa 15:8. U utakmici koja je odlučivala o pobjedniku turnira, veterani Slobode, koji su na najbolji mogući način promovisali klub i grad, savladali su ekipu Velike Drenove sa 10:8.

No, pehar za prvo mjesto nije jedini krenuo put Tuzle. Za najboljeg igrača turnira proglašen je nekadašnji reprezentativac BiH i član zlatne Slobodine generacije Amir Muratbegović, dok je najbolji strijelac bio također nekadašnji reprezentativac BiH Bakir Buljugija.

Boje veterana RK “Sloboda” u Vrnjačkoj Banji branili su: Edin Skokić, Edin Salkić, Damir Mujezinović, Damir H.Bećirović, Samir Bećirović, Denis Merdanović, Bakir Buljugija, Amir Muratbegović, Nedim Đug, Eldar Kadić i Zlatko Cipurković, dok je ekipu s klupe predvodio Vladimir Jović, predsjednik UG “Veterani RK Sloboda” Tuzla.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button