VIDEO: Ovo je trik da pojačate signal na vašem telefonu

VIDEO: Ovo je trik da pojačate signal na vašem telefonu


Ako vam telefon prikazuje “pun” signal, a niste u mogućnosti da uputite poziv ili ste nedostupni, vrijeme je da provjerite jačinu signala. Manje-više, putanja na Android telefonima je slična i potrebno je da uđete u Menu – Settings – About Phone. U tom meniju odaberite Status i u okviru tog menija Network.

Biće vam prikazana oznaka poput -77 dBm, što predstavlja solidnu jačinu signala. Najveći broj koji biste mogli da vidite je -50 dBm, a najmanji -120 dBm. Ipak, broj bliži -120 ne znači i bolji signal – obrnuto – na oko -120 dBm očekujte da signal gotovo i da ne postoji i da će ga telefon ubrzo izgubiti.

Oznaka dBm je formirana od decibela (dB) i milivata (mM) – dBm…

Kako pojačati signal?

Prema “ThioJoe YouTube” kanalu, dovoljno je da priključite USB kabl na telefon i slobodan kraj obmotate oko cilindrične metalne stvari – olovke, recimo – ili čak oko svog prsta. Zakačite kraj štipaljkom ili ga držite čvrsto i signal bi trebalo da se pojača za oko 30 odsto.

Ovaj trik neće raditi na mjestima gdje inače nema signala, ali će vam biti od pomoći kad se nađete u podrumu ili na nekim drugim mjestima koja imaju signal, koji nije dovoljno jak.


Facebook Comments