LifestyleTuzlaU fokusu

TUZLA U PRAZNIČNOM DUHU: Na Trgu slobode počela “Zimska čarolija” (FOTO)Tradicionalni novogodišnji bazar “Zimska čarolija” zvanično je otvoren danas u Tuzli i to uz bogat kulturno-zabavni program u kojem su nastupile najmlađe članice KUD “Bosna”, Ekrem Hadžić Soso, Jasmin Malkočević i vokalni ansambl “Libero” iz Tuzle.

Slađana Jovičić

“Negdje oko 30 učesnika izlaže svoje proizvode na ovom Bazaru. Svaki dan ćemo imati degustacije proizvoda, meda, slatkiša, hrane, kuhanog vina, rakije i sve to traje do 7. januara naredne godine. Što se tiče ostalih dešavanja, proslavljamo zajedno dva Božića i dvije Nove godine. Dječija je 31. decembra u 12 sati, dok je ona za odrasle istog dana od 21 sat. Pozvala bih sve naše sugrađane da dođu i da uživaju u hrani, vinu i dječijim sadržajima”, istakla je Slađana Jovičić, sekretar Udruženja samostalnih obrtnika Grada Tuzla.

Možda će Vas zanimati i:

A na Bazaru pravo šarenilo… Od slatkiša, proizvoda od meda i voća do suvenira i grnčarije. Jedna od izlagačica na Bazaru je Indira Fazlić koja se bavi proizvodnjom meda i ekobilja.

Indira Fazlić

“Predstavljamo razne vrste meda, ljekovitog bilja, a imamo i pripravke na bazi meda, sirupe, džemove, kremice… Nisam prvi put na Bazaru, izlažem vrlo često i zadovoljna sam”, istakla je Fazlić za Kameleon.

Među izlagačima je i Dino Salkić iz Gračanice, koji također svoje slatke proizvode predstavlja vrlo često na raznim sajmovima.

Dino Salkić

“Bavimo se proizvodnjom slatkiša. Tu su razne vrste kolača, gumenih i žele bombona i halve koja se najviše prodaje”, rekao nam je Dino Salkić.

Podsjećamo, Bazar “Zimska čarolija” na Trgu slobode u Tuzli održava se sve do 7. januara 2017. godine. Prilika je to da uživate u sjajnoj zimskoj i prazničnoj idili.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button