Super vodič - Gdje izaćiZanimljivosti i zabava

FOTO: U Gradačcu otvoren novi klub “Bad Company”

Svakako je jedan od najvećih problema u današnjoj BiH, pored milion drugih, veliki odlazak mladih, da stvar bude još gora, školovanih osoba koje odlaze na zapad u potragu za poslom. To stanje je alarmantno u cijelom regionu, dok mi polako postajemo zemlja staraca, bez velike nade u neki veći rast privrede gdje bi ti mladi mogli naći posao i osigurati kakvu-takvu egzistenciju.

Ipak ima i pozitivnih primjera, primjera gdje postoji i povratak ljudi koji žele da nešto ostvare u svojoj domovini i možda je i to jedno od rješenja ovog gorućeg problema.

Mladi i angažovani Mahir Haseljić je odlučio da u mjestu gdje je rođen pokrene posao i odlučio je da otvori atraktivan disko klub, sa željom da mladi nađu mjesto za okupljanje i svoj prijatan kutak gdje bi zaboravili ove probleme svakodnevnice.

Uz druženje i razonodu osjetili bi da je ipak lijepo biti u svom gradu. I ekipa Kameleona je bila u petak uveče na svečanom otvaranju disko kluba “Bad company” u Gradačcu i u prijatnoj atmosferi osjetila da su mladi u ovom gradu dobili izuzetno mjesto za zabavu.

Haseljić ističe da mu je želja i da zaposli što više mladih u objektu, a moramo istaći i njegovog oca Kamila Haseljića, uspješnog biznismena u Njemačkoj, koji je želio dio posla prenijeti u svoj rodni grad, ali naša komplikovana administracija ga je trenutno omela u tim planovima. On ističe da će možda ipak ostvariti tu svoju želju sa namjerom da što više mladih osoba nađe zaposlenje u takvom njegovom biznisu.

Po ovome se vidi da svjetlih primjera ima za prevazilaženje ovog gorućeg problema, samo što bi trebalo ubrzati administrativne poslove i dati olakšice našim ljudima u pokretanju poslova ovdje, da ne bismo morali čekati veće strane investitore koji se sada skoro i ne odlučuju ulagati ili pokretati poslove u BiH.

PIŠE: Suad Krajnović

FOTO: Ammar Krajnović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button