LifestyleTuzlaU fokusu

Osnovna škola „Miladije“ dobila školski namještaj za prvačiće
Prvačiči osnovne škole „Miladije“ u Tuzli zbog nedostatka školskog namještaja prinuđeni su već duže vrijeme pohađati nastavu u dvije smjene, a zbog takve situacije uskraćene su im i brojne vanškolske aktivnosti.

Ivica Vilušić, šef filijale Mikrokreditnog društva Mikrofina u Tuzli već prilikom prve posjete ovoj osnovnoj školi obećao je da će se kompanija Mikrofin aktivno uključiti u rješavanje ovog problema, a danas je to obećanje i ispunio.

„Mikrofin već godinama pomaže svim ustanovama koje se na različite načine brinu o djeci i mladima, a škole i vrtići su svakako prve na listi naših prioriteta. Škola „ Miladije“ obratila nam se za pomoć u vidu nabavke školskog namještaja i mi smo im naravno vrlo rado izašli u susret“, istakao je Vilušić.

Donaciju, koju čine stolovi I stolice za učinioce, katedra i magnetne table, u vrijednosti od oko 2.500 KM, primio je Dževad Mehić, direktor škole.
Mehić je pojasnio da su već duže vrijeme suočeni sa problem nedostatka namještaja za učinioce, zbog čega je trpio nastavni process.
“Suočeni sa ovim problem, obratili smo se “Mikrofinu”, svjesni da ova organizacija pomaže škole širom BiH. Zahvaljujući njihovoj donaciji, uspjeli smo u namjeri da svi učenici pohađaju nastavu u istoj smjeni, dok su oni najmlađi – prvačići obradovani i sa novim namještajem”, kazao je Mehić.

U proteklih nekoliko godina, “Mikrofin” je, kao društveno odgovorna kompanija, organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija. Zahvaljući ovom programu, unaprijeđen je nastavni process u više od 65 škola i 30 vrtića.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button