Biznis

Kompanija EURO STIL dobila prestižni Global GAP certifikat

Kompaniji EURO STIL, firmi kćerki HIFA OIL, dodijeljen je Global G.A.P. certifikat od strane predstavnika renomirane njemačke certifikacijske kuće TÜV Nord. Ovim je i zvanično potvrđeno da EURO STIL, kao nosilac certifikata zajedno sa svojih 30 certificiranih kooperanata proizvodi maline po ovom standardu, odnosno na ekološki prihvatljiv način, vodeći računa o zaštiti životne sredine.

Riječ je dakle o grupnoj certifikaciji, u kojoj je uz EURO STIL kao nosioca certifikata vezano za sada 30 certificiranih kooperanata koji maline uzgajaju stalnim praćenjem vremenskih uslova i preventivnim djelovanjem na pojavu bolesti, stalnim monitoringom pojave štetočina i pravovremenim djelovanjem na njihovo suzbijanje, pri tom vodeći računa o životnoj sredini.
 Drugim riječima u pitanju je sveobuhvatna poljoprivredna proizvodnja, pri kojoj se fitosanitarna sredstva koriste samo i isključivo kada su potrebna, u cjelosti polažući računa o zdravoj životnoj sredini.

Možda će Vas zanimati i:

“U ovom projektu smo bili praktično zajedno sa svojim kooperantima, a kao kompanija smo se pobrinuli za sve troškove implementacije i certifikacije. Smatramo da se samo kontinuiranim učenjem u cilju podizanja nivoa kvaliteta proizvodnje i prerade, možemo izboriti sa sve snažnijom konkurencijom na izuzetno zahtjevnim inozemnim tržištima. Stoga planiramo povećati u narednoj godini broj certificiranih kooperanata i raditi na uvođenju novih standard”, izjavio je Kemal Mujkanović direktor kompanije EURO STIL.

Inače, u idućoj godini je planirano proširenje kultura koje će se otkupljivati, što predstavlja iskorak u poslovnom segmentu veleprodaje voća, kao i pomjeranje fokusa sa izvoza sirovina, prema izvozu polufabrikata i gotovih proizvoda, navodi se u saopćenju ove kompanije.

Podsjećamo da EURO STIL već posjeduje najnoviji ISO 9001:2015 kojeg je također potvrdila njemačka certifikacijska kuća TÜV SÜD, kao i HACCP certifikat.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button