ArhivaLifestyleTuzlanski kanton

VREDNOVANJE ŠKOLA TK: JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ i ove godine zauzela 1. mjesto rangu državnih gimnazija
Na vrednovanju srednjih škola u konkurenciji državnih gimnazija, JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ iz Gradačca ostvarila je po drugi puta, od svoga postanka, najbolje rezultate.

Nakon izvršenog vrednovanja u oktobru mjesecu, stručno vijeće Pedagoškog zavoda Tuzlanskog kantona je temeljito izvršilo pregled i provjeru rezultata vrednovanja primjenjujući jedinstvene kriterije bodovnog sistema sa ciljem da proces vrednovanja u potpunosti bude objektivan i uredno sravnjen.

Možda će Vas zanimati i:

Napominjemo i to da je ove godine gimnazija „Mustafa Novalić“ zauzela i visoko prvo mjesto i u vannastavnim aktivnostima škola na rang listi u plasmanu općeobrazovnih ustanova TK kao i prvo mjesto iz kategorije rada direktora i pedagoga, gdje je u ukupnom poretku pokazala tri puta više bodova od drugoplasirane škole.

“Moramo priznati da smo zadovoljni i sretni što najbolji učenici na našem Kantonu ipak izlaze iz Gradačačke Gimnazije, nadaleko poznate kao jedne od najstarijih gimnazija na Tuzlanskom kantonu. Međutim, među gimnazijama je JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ i ove godine evidentno najjača. Drago mi je što smo u toku 2016/2017. školske godine ostvarili bolje rezultate nego u prethodnoj godini, te na taj način u ukupnom plasmanu iza sebe ostavili i neke privatne škole” naglašava direktorica škole, Fikreta Čobo.

U plasmanu između 33 srednje škole TK Gradačačka Gimnazija se našla na 4. mjestu.

Ovo svakako ne bi bilo ostvarivo bez svesrdnog rada i aktivnosti vrijednih gimnazijskih učenika i profesora, koji su svojim trudom i radom pokazali izuzetno veliku požrtvovanost u toku 2016/17.god.

Izvor: Balkan X portalKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button