TuzlaVijesti

Pokušali opljačkati market, radnicu udarili pištoljem u glavu













Radnicu marketa u Tuzli teško su povrijedile dvije nepoznate osobe koje su joj u pokušaju otimanja torbe zadale udarac pištoljem u predjelu glave.

U tuzlanskom naselju Slatina u blizini Megadoskonta jutros se odvijala prava drama. Radnica Megadiskonta inicijala S.M. (rođena 1998. godine) napadnuta je prilikom dolaska na posao.

– Službenicima Policijske stanice Centar radnici Megadiskonta su prijavili napad koji se dogodio neposredno prije poziva. Na radnicu su napala dva NN lica, koji su sa sobom imali određenu vrstu naoružanja (revolver ili gasni pištolj op.a). O kojem se oružju radilo utvrdit će se vještačenjem. Radnica je pružala otpor, a oni su je tim oružjem udarili u predjelu glave. Pokušavali su iz njenih ruku otrgnuti torbicu, ali nisu uspjeli nakon čega su se dali u bijeg – navedeno je za Tuzlapress u Upravi policije MUP-a TK.

Prilikom udarca u glavu došlo je do rasklapanja oružja koja je ostalo na mjestu napada i bit će predmet vještačenja.

Uviđaj su obavili službenici OKP PU Tuzla i dežurna kantonalna tužiteljica. Intenzivno se traga za osobama koje su počinile krivično djelo razbojništva dok je povrijeđena radnica prevezena u Univerzitetsko – klinički centar u Tuzli gdje joj je ukazana pomoć.



Izvor
klix.batuzlapress.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button