Crna hronika

Zbog nesreće otežan saobraćaj na putu Tuzla – Srebrenik

Zbog saobraćajne nezgode otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu M-18 Tuzla-Srebrenik, na lokalitetu Orlova Klisura.

Zbog intenzivnih sniježnih padavina otežano se saobraća u sjeverozapadnim i mjestimično u sjevernim i jugozapadnim krajevima naše zemlje, gdje se upozorava na poledicu, kao i na snijeg koji se zadržava na kolovozu. U ostalim krajevima naše zemlje saobraća se po mokrom ili vlažnom kolovozu.

Učestali su odroni na brojnim dionicama, a u sjeverozapadnim krajevima, kao i na širem području Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova, te na magistralnom putu M-17 Konjic-Mostar, povremeno su jači udari vjetra.

Zbog sanacionih radova na autoputu A-1 Sarajevo sjever-Sarajevo zapad na ulazu u tunel Oštrik, saobraćaj je preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Na magistralnom putu M-14.1 Brčko-Lončari obustavljen je saobraćaj zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić. Za vrijeme obustave, vozila mogu saobraćati regionalnim putem R-460 Brčko-Cerik, kao i lokalnim putevima i ulicama u naselju.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmjenjen režim saobraćaja.

Na GP Izačić-Ličko Petrovo Selo, zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, ne mogu saobraćati teretna vozila sa prikolicom i šleperi. Na ostalim graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja.

S obzirom na to da je vikend očekuje se pojačan promet vozila, kako na putevima u BiH tako i na graničnim prelazima. Posebno se očekuje pojačan promet vozila prema aktuelnim zimskim izletištima, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button