Velikani na najvećoj evropskoj konferenciji programera u Beču

Velikani na najvećoj evropskoj konferenciji programera u Beču

@Vedran J

Najveća konferencija programera u Evropi “WeAreDevelopers” biće održana po četvrti put u Beču od 16. do 18. maja 2018. godine.

Na konferenciji 2017. godine prisustvovalo je 3.800 učesnika iz cijelog svijeta, a na sljedećoj se očekuje preko 8.000 učesnika. Posjetioci će imati priliku da vide neke od novih izuma koji još nisu izašli na tržište.

Mjesto održavanja konferencije je najveća kongresna lokacija u Austriji, “Austria Center Vienna” koja raspolaže sa 90.000 metara kvadratnih prostora i može ugostiti 25.000 učesnika.

Cilj konferencije jeste povezivanje programera na globalnom nivou radi razmjene znanja i iskustava. Najsavremenije tehnologije i uvid u ideje sutrašnjice od virtuelne i proširene stvarnosti do robotike budućnosti su samo neke od tema kojima se bavi ova konferencija.

Organizatori očekuju preko 150 govornika, a učešće je potvrdio i Stiv Voznijak, računarski inžinjer i suosnivač giganta “Apple”. Među govornicima će biti i dizajneri igrica John i Brenda Romero, Angie Jones (Twitter), Martin Wezowski (SAP), Christian Heilmann (Microsoft), Mars Jullian (Netflix), Ada Rose Edwards (Samsung), Joe Sepi (IBM), Tracy Li (ThisDot) i mnogi drugi.

Karte se trenutno mogu kupiti po sniženoj cijeni od 299 eura za sva tri konferencijska dana i uključuju pristup svim panelima, radionicama, izložbenom prostoru, zvaničnoj završnoj proslavi, zatim osvježenje, suvenire i još ponešto.

Osigurajte sebi dodatnih 10% popusta uz promotivni kod: WOZ-2018.

Facebook Comments