Vijesti

Ubistvo Markuša ugovoreno u selu Stanišići, ubice došle iz BiH?Plan za ubistvo Marka Markuša (29), likvidiranog prošle nedelje nedaleko od novosadskog hotela “Sajam”, skovan je u mjestu Stanišići u BiH – saznaju “Novosti“.

 Tamo se redovno sastaju ljudi koji iz sijenke vode vojvođanske fudbalske klubove, a policija ima indicija da jedan od vođa navijača stoji iza Markuševe likvidacije, kao i da saznanja o tome ima izvjesni N. R. Ovaj čovjek je, takođe, blizak sportskim društvima u Vojvodini.

U ovom trenutku policija je fokusirana na taj pravac istrage. Pominje se kupoprodaja igrača, transferi, uticaji ko će da igra, a ko ne…

– Vjerujemo, zasada, da je Markuš stradao zbog fudbala, odnosno zbog “vlasništva” nad određenim igračima – navodi izvor Novosti.

– Zbog toga je bio u sukobima sa nekim vođama navijača. Postoje određeni dokazi da je njegovu smrt naručio i platio neko od njih. Ubice su došle iz Bosne i Hercegovine. Tokom sastanaka u Stanišićima, kako se sumnja, ugovorena je ova likvidacija i nađeni su izvršioci, koji su došli odande. Nema indicija da su se vratili nazad.

Prijatelji Marka Markuša, koji je inače sin penzionisanog policijskog funkcionera, navode da je on u posljednje vrijeme bio svjestan da mu prijeti opasnost, a znao je i sa koje strane. Najbliskijima je ispričao i na koga sumnja i zbog čega. Čak je planirao da se oglasi i u medijima.

Markuš je sa izdržavanja zatvorske kazne izašao prije osam mjeseci i otad se smirio. Njegov policijski dosije je pun nasilničkog ponašanja, pa čak ima napad i na policajca.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Back to top button