KulturaSuper vodič - Gdje izaćiU fokusu

Ruski klizači-plesači najavili baletni spektakl na ledu u Tuzli: Nadamo se da će publika biti dobronaklona (FOTO)

Tuzlaci i Tuzlanke će u subotu, 2. decembra 2017. godine po prvi put imati priliku gledati balet na ledu. Radi se o spektakularnoj predstavi “Orašar”, kompozitora P.I. Čajkovskog, a u izvođenju ansambla državnog Baleta iz ruskog grada St. Petersburga.

Tim povodom, danas je održana konferencija za medije, na kojoj su se javnosti obratili učesnici predstave, kolege i bračni par, Darja Kapustinska i Danijel Verdernjikov.

“Darja i ja smo se prije bavili sportskim klizanjem, a onda smo dobili ponudu da kližemo za državni balet St. Petersburg koju smo odmah prihvatili. Što se tiče ove predstave, sva priča klasičnog baleta ‘Orašar’ prenesena je na led. Sve je to lijepo ‘upakovano’ sa specijalnim efektima. Želimo svima ugodan doživljaj i nadamo se da će publika biti dobronaklona te da će im se svidjeti predstava”, rekao je Verdernjikov.

Kažu kako je balet na ledu izuzetno zahtjevan. Potrebno je mnogo vježbe, ali ističu i da nije teško savladati samo klizanje koliko je bitno naučiti koreografiju, pa čak i neke glumačke vještine.

Balet na ledu “Orašar” je sinoć oduševio Banjalučane u dvorani “Borik”. Darja Kapustinska rekla je kako joj se sviđa BiH, ali i taj grad.

“U Banja Luci smo bili drugi put. Taj grad je veoma neobičan po arhitekturi. Sa druge strane, u Tuzli smo prvi put, nismo imali vremena da obiđemo grad, ali vjerujemo da će nam se svidjeti”, dodala je Darja, koja je samo jedna od 27 plesača klizača koje ćemo vidjeti na sceni.

Članovi ovog baleta kombinacijom umjetničkog klizanja i klasičnog ruskog baleta osvajaju publiku širom svijeta na najprestižnijim pozornicama, a do sada su imali više od 7 hiljada nastupa.

Ulaznica još ima, a ako želite sebi obezbijediti mjesto možete ih kupiti na sljedećim prodajnim mjestima: CD Shop Mido na Korzu, portal kupikartu.ba, Agencija Putnik u Hotelu Tuzla i u ulici Đorđa Mihajlovića bb, Ljaljić Tours Agencija (Bankerova bb), Mjenjačnice Exclusive Change u Tržnom centru Konzum Tuzla, u Tržnom centru Mellain Tuzla i UNCRO trafike u TC Omega.

Baletna predstava ORAŠAR biće održana u Velikoj dvorani Mejdan, u subotu 2. decembra 2017. godine sa početkom u 20.30 sati. Svi ste dobrodošli!!!Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button