BiHIzdvojeni članakVijesti

Kad se male ruke slože: Otac i kćerka pokosili travu oko graničnog prelaza Rača










Pripadnik Udruženja “Eko zelenih – Drina” i predsjednik fudbalskog kluba Janja Amir Hajtić, uz pomoć svoje kćerke, pokosio je visoku travu i zapušteni prostor oko graničnog prelaza Rača.

Hajtić i porodica žive u Belgiji, ali su poznati u ovom kraju po ekološkim i sportskim aktivnostima. Kad je Hajtić dolazio iz Belgije u Janju, bio je zgrožen prizorom zapuštenog graničnog prelaza kojim su prolazili na svom putu kući.

Na kraju je odlučio posjetiti to mjesto i urediti ga zajedno sa dvadesettrogodišnjom kćerkom Umihanom. Svakako da njegov potez i angažovanost može biti inspiracija za aktivno uključivanje svih građana u očuvanje okoline i brige o lokalnoj zajednici, objavljeno je na Facebook stranici OFK Janja.

„Mene je ovo sad malo potreslo, kad neko dođe iz Njemačke, neki turisti iz Njemačke ili iz Austrije ili iz neke evropske države i kad vide u kakvu državu ulaze, to je strašno. A mene kad neko pita gore odakle sam, možda taj nekad bude ovdje prošao i vidio ovo sve, reći će ako si ti iz takve države, onda si i i ti takav. Ja takav nažalost nisam. Evo sad na ovoj vrućini 42 stepena danas, došao sam sa mojom kćerkom, Hanom, zato što me pitala “Šta je ovo babo?”, kad smo ulazili iz Beograda, “Šta je ovolika trava?“ ” – rekao je Amir u videu.

 

https://www.facebook.com/ofk.janja.33/videos/1352816462253273/

Nadamo se da će ova njihova priča, solidarnost i briga za okoliš poslužiti kao inspiriracija za druge da slijede njihov primjer.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button