Crna hronika

Sve priznao: Osuđen cazinski policajac koji je ubio majku svoje troje djece

Vijeće Kantonalnog suda u Bihaću, kojim je predsjedavao sudija Fikret Hodžić, izreklo je presudu kojom je 46-godišnji policajac iz Cazina Rifet Lulić osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva njegove osam godina mlađe supruge Mirele, koje se dogodilo u junu ove godine u cazinskom naselju Gornja Koprivna.

Kako je za Faktor potvrdio sudija Hodžić, presuda je uslijedila nakon što je Lulić, koji je na ročištu za izjašnjenje negirao krivnju, nakon saslušanja prvih svjedoka optužbe, odlučio promijeniti iskaz, te je sve priznao u sudnici.

Priznanju je prethodilo saslušanje majke ubijene Mirele, koja je u svom svjedočenju potvrdila navode iz činjeničnog opisa optužnice protiv Lulića.

Svirepo ubistvo Mirele Lulić, koje je šokiralo Bosansku Krajinu, dogodilo se 27. juna, oko 19 sati navečer, u kući Mirelinih roditelja u naselju Gornja Koprivna, gdje je ona, po kazivanju mještana, došla nekoliko dana ranije, zbog problema u braku sa Rifetom.

Kako se nakon ubistva moglo čuti, Mirela je spavala na drugom spratu kuće, kada je Rifet ušao u sobu i u nju ispalio više metaka iz pištolja. Za to vrijeme Mirelina majka je radila nešto u bašti, dok joj je otac bio kod komšije.

Nakon ubistva, Lulić se sam odmah uputio ka Policijskoj upravi Cazin, gdje se predao svojim kolegama. U međuvremenu se mimoišao sa patrolom koja je poslana na mjesto događaja jer je policiji već bila prijavljena pucnjava.

Mještani su nam tada ispričali da su Mirela i Rifet imali “buran život”, te da je i ranije bilo problema u njihovom braku. Navodno je Rifet, koji je bio zaposlen u PS Tržačka Raštela, u tom mjestu imao ljubavnicu, što je bio glavni uzrok problema.

– Valjda je sve počelo od te neke prevare, ona nije htjela da mu oprosti, a on se nije mogao pomiriti s tim da ga je ostavila. I eto šta je napravio, troje djece je sad ostalo i bez majke i bez oca – ispričali su nam tada naši sagovornici upućeni u slučaj.

Presuda nije pravosnažna i na nju postoji mogućnost žalbe Tužilaštva ili advokata optuženog.

Luliću je odlukom Vijeća produžen i pritvor u kojem se nalazi od hapšenja i on po novom rješenju može trajati najduže devet mjeseciili do nove odluke Suda.

 

 

Izvor: faktor

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button