Sport

Frenkie poručuje: Obnovimo zajedno teren za basket na Slatini (FOTO)Oko 2.000 Pan čepova do sada sakupljeno je u okviru društveno-odgovorne kampanje “Za više košarke” koja za cilj ima obnovu i izgradnju nekoliko košarkaških terena u Tuzli. Kampanja je pokrenuta prije 20 dana, a prvi projekat u planu jeste obnova kultnog gradskog terena za basket u naselju Slatina, koji u fazu realizacije ulazi kada se sakupi 100.000 čepova sa Pan boce. Brojač, postavljen iznad instalacije – velike Pan boce u centru grada, registruje svako ubacivanje i mjeri koliko Tuzlaci vole svoj grad i košarku.

Svoju podršku ovom projektu, kojeg je osmislila i pokrenula kompanija Carlsberg BH u saradnji sa OKK Sloboda, pozvani su da pruže svi građani Tuzle. Njegov značaj prepoznali su i poznati Tuzlaci te dali svoj doprinos ubacivanjem čepova.

“Osim muzikom, bavim i sportom, ali rekreativno. Jedno vrijeme sam čak ozbiljno igrao u Slobodi fudbal. Pratim naravno sve ostale sportove, jer otac mi je nastavnik fizičkog, pa sam od malih nogu morao sve sportove da pratim. Svaku akciju podržavam i pozivam ovom prilikom sve građane i građanke Tuzle da podrže ovaj projekat, da zajedno obnovimo basekt teren na Slatini, a onda da se nastavi akcija, i da obnovimo druge terene u Tuzli koje imamo”, poručio je poznati reper Frenkie.

Svoj simboličan doprinos kampanji, ubacivanjem čepova, dali su i prvotimci OKK Slobode, Enes Latifagić i Emir Čerkezović.

“Ovo je super projekat i treba što više naših sugrađana da podrži ovu akciju kako bismo sakupili tih 100.000 čepova. Želim da se obnovi ne samo taj teren, već i svi ostali tereni”, poručio je Enes Latifagić, igrač OKK Slobode, naglasivši kako je sretan što je Tuzla prepoznata kao košarkaški grad.

“Prezadovoljan sam što ovo Carlsberg radi u Tuzli. Mislim da je potrebno, kako na Slatini, tako i u ostalim dijelovima grada da se naprave tereni kako bi omladina igrala i voljela ovaj sport”, dodao je Emir Čerkezović, igrač OKK Slobode.

Svoje prve korake na ovom terenu napravila su brojna poznata košarkaška imena grada, a njihova podrška projektu očekuje se u nastavku kampanje. Unaprijeđenjem trenutnog sportskog mobilijara, postavljanjem tartan podloge, tribina, reflektora i novog koša, cilj je stvoriti što bolje uslove igre na Slatini.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button