Lifestyle

VIDEO: Najdeblji čovjek na svijetu prikovan je za krevet već sedam godina

Meksikanac koji je težio više od pola tone, u srijedu je stigao na operaciju u Guadalajari s ciljem da prepolovi svoju težinu, prenosi dnevnik.hr.

33-godišnji Juan Pedro Franco je, vjeruje se najteži čovjek na svijetu. Ranije ove godine navodno je težio 595 kilograma, ali nakon tromjesečne dijete u posebnoj klinici izgubio je 175 kilograma što je bilo nužno da može na operaciju.

Franco je zbog debljine prikovan za krevet već sedam godina, a s pretilošću se bori od svojih kasnih tinejdžerskih godina.

Nije sigurno da će operacija želuca za koju se odlučio biti uspješna. Franco je prije operacije prošao kroz niz intenzivnih testova – između ostalog liječnici su mu provjeravali krv, pluća i srce. Nadaju se da će mu operacija pomoći da ponovno hoda.

“On je izgubio gotovo 30 posto svoje početne težine tako da je spreman za operaciju”, rekao je doktor Jose Antonio Castaneda Cruz uoči operacije.

Juan je u julu, tražeći pomoć, rekao da se boji da će umrijeti jer njegovi roditelji ne mogu finansirati posebnu dijetalnu prehranu koja mu je potrebna.

On je oduvijek bio bucmast i borio se s viškom kilograma, ali njegova težina je “eksplodirala” nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao kao tinejdžer, a koja ga je prikovala za krevet više od godinu dana.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button