Sport

Nova golmanica tuzlanskog Jedinstva – Ivana Rajković za KAMELEON: Jedna želja će mi zauvijek ostati NEOSTVARENA







Golmanica Ivana Rajković jedna je od ovosezonskih pojačanja OŽRK Jedinstvo AtlasRelax. Ova 26-godišnja djevojka u Tuzlu je stigla iz RK Rtanj Boljevac.

U razgovoru za Kameleon kaže kako joj se sviđa nova sredina te kako su njene prve impresije sjajne.

“Saigračice još nisam upoznala. Tuzla je jedan prelijep grad, posebno su me zadivila Panonska jezera. Što se tiče ambicija, očekujem da ćemo biti na vrhu tabele u domaćem prvenstvu i među prvih pet ekipa u EHF Challenge Kupu”, rekla je Rajković.

Sretna je, kaže što će proslavljeni golman bh. reprezentacije, Damir Cipurković biti njen novi trener.

“Za nas golmane je to veliki plus. Uz njega ćemo sigurno mnogo naučiti i napredovati”, kratko je prokomentarisala nova “labudica”, te dodala kako tokom ovog ljetnog perioda redovno održava fizičku kondiciju.

Rajković na potpisivanju ugovora u društvu Zvjezdana Karadžina, FOTO: Miroslav Petrović

“Svaki dan mi je uglavnom isti. Uveliko je krenula sezona rukometa na pijesku, pa tako da svaki dan imam treninge. Slobodno vrijeme prije treninga gledam da iskoristim odlaskom na kupanje.”

Ova nekadašnja rukometašica Proletera iz Zrenjanina dodaje kako u sportskom smislu nema neostvarenih želja, međutim postoji nešto što je oduvijek željela kada je u pitanju privatni život.

“Kao mala sam maštala da me moj deka odvede do oltara. Odrasla sam uz njega jer nisam imala oca. Ta želja će nažalost ostati neostvarena, jer je djed prije dva mjeseca preminuo.”

Za kraj našeg razgovora, Ivana Rajković imala je jednu poruku za sve navijače i ljubitelje tuzlanskog rukometa.

“Pratite nas i dalje, sada još u većem broju. Treba nam vaša podrška, jer vi ste nam osmi igrač!”.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button