BiH

Apsurd u manjem bh. entitetu: Zastava Srbije može, a BiH ne može

Da i dalje vladaju dvostruka pravila u manjem bh. entitetu, najbolje pokazuje i sljedeći slučaj.

Naime, redakciji portala Avaz.ba javio se čitalac iz Janje. Proslijedio nam je fotografije nastale jutros u tom bh. gradiću, koje na najbolji način pokazuju apsurd svakodnevice u ovom dijelu naše zemlje.

Kako nam je kazao, jedan vlasnik ugostiteljskog objekta u Janji  postavio je zastavu BiH na prozor samog kafića. Ali, nakon izvjesnog vremena dobio je upozorenje komunalne policije da je mora skinuti!

Apsurd je još veći, jer se na fotografijama kladionice, koja se nalazi prekoputa ugostiteljskog objekta i na kojoj je postavljena zastava Srbije. Ali, prema riječima našeg čitaoca, to očigledno nikome nije zasmetalo.

Vlasniku ugostiteljskog objekta uručen je i zapisniki napomena da se odmah javi u Kantonalnu inspekciju, dok je kladionica dobila samo upozorenje.

– Kada sam prišao komunalnom policajcu da ga pitam u čemu je problem, dobio sam odgovor da je sve uredu. Na ugostiteljskom objektu je postavljena zastava BiH, a policajac je to obrazložio činjenicom da je ovo entitetski praznik i da tu treba da stoji samo zastava RS – kazao je naš sagovornik.

 

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button