FOTO: Omladinski pogon FK Sloboda u posjeti učenicima OŠ Tušanj

FOTO: Omladinski pogon FK Sloboda u posjeti učenicima OŠ Tušanj

@Vedran J

U proteklom periodu, Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla radio je na pripremi i organizaciji projekta čija realizacija obuhvata obilazak osnovnih škola na području grada Tuzla i predstavljanja škole fudbala sa ciljem omasovljena Omladinskog pogona.

“Realizaciju projekta započeli smo obilaskom Osnovne škole Tušanj, koja je smještena neposredno u blizini našeg stadiona i koju možemo smatrati porodičnom sobom našeg kluba. Direktorica škole, sa velikim zadovoljstvom je podržala ideju i sam projekat čiji cilj jeste omasoviti Omladinski pogon FK Sloboda Tuzla”, izjavio je Nedim Omerović, rukovodilac škole fudbala FK Sloboda Tuzla.

Cilj Omladinskog pogona FK Sloboda Tuza jeste da članovi koji pohađaju školu fudbala, kroz školske i sportske aktivnosti razviju, najprije ljudski, a zatim i sportski duh.

“Naš cilj je da naši novi članovi, prije svega kroz školske aktivnosti, zatim kroz sportske aktivnosti na stadionu i kroz trenažni proces budu zdravi, budu dobri ljudi, pa onda dobri sportisti. Kada kažemo, sportisti, prvenstveno mislimo na fudbal i treba istaći da je nama vrlo bitna uska saradnja sportskih radnika, školskih radnika  i roditelja koja može dovesti do boljeg raspoloženja i razvijanja sportskog, ali i ljudskog duha”, rekao je Nedim Omerović.

Tokom posjete OŠ Tušanj, članovi Omladinskog pogona, Nedim Omerović, Vedran Kovačević i polaznik škole fudbala FK Sloboda, Haris Hasanović podijelili su učenicima informativne letke, upisne listove te prigodan raspored časova, a u narednom periodu planiran je obilazak ostalih škola na području Tuzle.

Sve  zainteresovane škole koje žele da se uključe u realizaciju projekta i oni koji žele da njihova djeca budu dio Omladinskog pogona FK Sloboda Tuzla potrebno je da se jave rukovodiocu škole fudbala, Nedimu Omeroviću na broj telefona 060/3109-263 ili putem kontakt forme na internet stranici Fksloboda.ba.

Facebook Comments