BiH

U BiH građani mogu kupiti i najsofisticiraniju špijunsku opremu













Internet oglasnici i druge web stranice u BiH nude i najsofisticiraniju špijunsku opremu do koje je iznimno lako doći.

Građani tako mogu naručiti špijunske uređaje koji se nalaze u olovkama, ključevima za auto, USB-u i dugmadima ponuđenim upravo na internetu. Uređaje je moguće iznajmljivati ili kupiti, a cijene se kreću od 30 KM pa na gore.

Možda će Vas zanimati i:

Ponuđači ističu da su uređaji idealni za tajno i neprimjetno snimanje različitih situacija.

U ponudi su i prisluškivači za telefon po cijeni od 160 KM. U opisu ovih uređaja navedeno je da su veoma praktični te da se lako montiraju na telefonsku liniju.

“Uređaj snima sve odlazne i dolazne pozive sa autonomijom od preko 96 sati i 8G integrisane memorije”, navedeno je u opisu proizvoda.

Osim uređaja za snimanje poziva u BiH je iznimno lako naručiti i različite vrste prisluškivača za prostorije ali i detektore špijunskih kamera i drugih uređaja. Za ove detektore navodi se da veoma lako otkrivaju da li je osoba ozvučena, da li računar na skriven način šalje podatke nekom drugom te da li neko špijunira u blizini koristeći laserski mikrofon.

S druge strane, prisluškivači su u ponudi svrstani u različite uređaje pa čak i u mišu za računar, produžnim kablovima i punjačima za mobitel, uz mogućnost glasovne aktivacije.

Osim ove prenosive opreme građani čak mogu kupiti i na određene uređaje instalirati posebne softvere te na taj način pratiti aktivnosti drugih osoba.



Back to top button