Tuzla

Pucate na visoko? Pucajte u jednom od najvećih strelišta u BiH – TargeTZ










Dinamični ste, precizni, brzi, imate dobru koordinaciju pokreta? IPSC je sport za vas! Princip je jednostavan, gađajući papirnu ili metalnu metu, skupljate poene koji se mjere štopericom, koristeći municiju koja mora da zadovolji propisani standard snage. Mi smo razgovarali sa idejnim tvorcem jednog od najvećih strelišta u BiH, Dženanom Đipom, koji nam je rekao odakle je potekla ideja za otvaranje civilnog strelišta u Tuzli.

Kameleon/Jasmin Jatić
Kameleon/Jasmin Jatić

„Već duži niz godina žena i ja se bavimo streljaštvom, tačnije IPSC-om i  u nedostatku jednog takvog kapaciteta, odlučli smo da napravimo jedno civilno strelište, gdje bismo mogli da treniramo. Do sada smo aktivnosti obavljali u strelištima Domalje i Tunisi, što nam je prestavljamo jedan veliki problem i u tom kontekstu smo naišli na veliku podršku, kako Ministarstva unutrašnjih poslova, rudnika i opštine za izgradnju ovakvog jednog kapaciteta. Klub okuplja istomišljenike odn. zaljubljenike u vatreno oružje i na taj način promovišemo ovaj sport gdje je na prvom mjestu sigurnost, odn. sigurna upotreba vatrenog oružja.“ -kaže Dženan.

Možda će Vas zanimati i:
Kameleon/ Jasmin Jatić

No, pored onih koji se bave steljaštvom, nas je zanimalo na koji način se mogu zabavati oni znatiželjni pojedinci, čije znanje i vještina su zasnovani eventualno na igrama poput kantera ili nikako. Dženan nam je potvrdio da strelište stoji na rasplaganju svim zaljubljenicima u vatreno oružje, koji mogu doći i bez rezervacije koristiti strelište.

Za one kojima je ovo više od hobija, žele znati Zakone o oružju i municiji, izgradi bezbjednosne kulture, rukovati oružjem  i manipulativnim tehnikama, tu su i obuke.

„U prilici smo pružiti više nivoa obuka:
*Osnovni nivo obuke rukovanja vatrenim oružjem
*Napredna obuka
*IPSC certifikat
(Internacionalni certifikat s kojim se možete takmičiti bilo gdje u svijetu)”

Civilno srelište je dizajnirano tako da je na njemu moguće baviti se sportskim streljaštvom i praktičnim odn. IPSC-om.

Dženan je osnovao klub u aprilu ove godine, te za kratko vrijeme privukao veliki broj članova, a među njima se nalazi veliki broj članva koji su izuzetno uspješni u ovom sportu, a nalaze se i među deset strijelaca BiH.

Svi koji se žele zabaviti, upoznati sa  ektremnim sportom  punim adrenalina, čeka vas ekipa koja će vam napuniti šanžer i odvesti u kratki akcioni film, gdje ste vi glavni akter.

Kameleon/Jasmin Jatić
Kameleon/Jasmin Jatić

Za kraj Dženan je apelovao svim ljudima koji dolaze u doticaj sa vatrenim oružjem da ga koriste savjesno i sigurno.  A za sve dodatne informacije možete ih kontaktirati na Facebook profilu “TargeTZ”, na e-mail: targetztuzla@gmail.com ili pronaći na Šićkom brodu na ulasku u Tuzlu.

Ela Ždero/Kameleon



Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button