Crna hronika

Raspisana potjernica za Elvirom Faladžićem: Varao firme u Sarajevu i MostaruMUP KS-a je na osnovu naloga Općinskog suda Sarajevo raspisao potjernicu za Elvirom Faladžićem (33) rođenom u Konjicu, saopćeno je iz MUP-a KS-a. Njega se sumnjiči za krivotvorenje isprave.

Prema brojnim medijskim natpisima policija već duže vrijeme traga za Faladžićem za kojeg se tvrdi da je prevario više firmi. Posljednji slučaj evidentiran je ljetos kada je firma A-steel iz Sarajeva, koja se bavi prodajom građevinskog materijala, postala žrtva prevare i to za 1.196,91 KM.

Možda će Vas zanimati i:

Faladžić je od ranije poznat i policiji. Tužilaštvo BiH je podiglo optužnicu protiv njega 2010. godine za krivično djelo nedozvoljenog korištenja autorskih prava. U njegovom vozilu su pronađena 1.454 piratska CD-a i DVD-a različitog sadržaja, čime je prekršio zakon.

Također, sumnja se da je i oštetio firmu ‘Tehno-vox’ iz Istočnog Sarajeva prošlog ljeta, odakle je odnio dva televizora u vrijednosti od oko 1250 KM. Nekoliko preavara počinio je i u Mostaru.

Izvor: radiosarajevoKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button