Vijesti

Detalji stravičnog ubistva: Popili kafu, ušli u radnju, a onda mu je Filip zabio šarafciger u vrat

Vlasnik pekare u Resavskoj Nikola Ostojić (36), koga je mučki ubio najbolji prijatelj Filip Gavranović (31), vlasnik staklorezačke radnje u istoj ulici, grčevito se borio za život! Povrede na licu i rukama osumnjičenog ukazuju da on nije odmah uspio usmrtiti druga, kako je planirao, već da se između njih dvojice vodila žestoka borba.

Kako je utvrđeno, dvojica prijatelja čitavog dana bili su zajedno, a nakon popijenog pića u obližnjoj slastičarnici, Gavranović je pozvao Ostojića u svoju radnju.

– Pustio je Ostojića prvog da uđe i zaključao vrata. Kada je Ostojić sjeo na stolicu, Filip je dograbio u šarafciger i ubo ga u vrat. Iako je bio potpuno nespreman, Ostojić je vrlo krupan čovjek, pa je ustao i podigao ruke da se odbrani od novog nasrtaja. Uspio je da udari Gavranovića u lice, počeli su da se hrvu, Ostojić ga je čak uhvatio rukama za vrat. Međutim, zbog curenja krvi počeo je gubiti snagu, što je Gavranović iskoristio i izbo ga dok nije izdahnuo – priča izvor Kurira iz istrage.

S obzirom na to da oružje nije nađeno, vjeruje se da ga je osumnjičeni negdje bacio, dok je telefon nesretnog Ostojića otkriven na nasipu u Starčevu.

– Ogrebotine na rukama osumnjičenog i modrica na licu jasan su dokaz da se između dvojice muškaraca vodila borba na život i smrt. Nažalost, Ostojić nije uspio da se spasi. Nakon što je ubio prijatelja, leš je sakrio iza pulta i zatrpao kartonima, tepisima i ramovima – dodaje izvor Kurira.

Gavranovića je nakon izvršenog zločina uhvatila panika. Kada se malo pribrao, pozvao je taksi i odvezao se do stana.

-Tamo je uzeo drugu garderobu, vratio se u radnju i tu presvukao. Tek tada je uzeo novac od ubijenog Ostojića. Onda je pozvao suprugu da dođe po njega, bila je već ponoć, i zajedno su otišli kući. Žena nije mogla ni naslutiti šta je on uradio nekoliko sati ranije. Inače, nakon hapšenja, na garderobi koju je nosio tog dana pronađeni su tragovi krvi ubijenog – kaže sagovornik Kurira.

Stanari iz Resavske ulice i jučer su prepričavali detalje monstruoznog zločina u njihovom komšiluku. Svi redom su o Gavranoviću iznosili najgore mišljenje.

– Ubio je čovjeka tako podmuklo, a onda ujutro došao da pomogne u potrazi. Još je pokušavao da izigrava zabrinutog prijatelja. Kako je mogao tako hladno da stoji ispred nas, da se ponaša normalno i laže. To normalan čovjek nikada ne bi mogao – rekao je jedan od radnika iz Resavske ulice.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Back to top button