BiHU fokusu

Narodna skupština RS: Suspenzija referenduma!
Narodna skupština RS rano jutros stavila je van snage odluke o raspisivanju entitetskog referenduma o Sudu i Tužiteljstvu BiH i o izboru članova u Komisiju za provođenje referenduma, piše BHRT.

Prihvaćeni su zaključci klubova poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a i SDS-K u kojim se, između ostalog, navodi da je potrebno odluku o provođenju referenduma o Sudu i Tužiteljstvu BiH vratiti na dnevni red i provesti je čim bude postignut konsenzus svih važnih političkih subjekata sa sjedištem u RS-u zastupljenih u Narodnoj skupštini Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Jedan od zaključaka je i da Narodna skupština podržava inicijativu da se organizira potpisivanje peticije sa pitanjem identičnim referendumskom pitanju o Sudu i Tužiteljstvu BiH.

Prihvaćen je i zaključak da su optužbe i presude pravosuđa na nivou BiH “očigledan dokaz selektivne pravde koja produkuje urušavanje autoriteta cjelokupnog pravosuđa, čime se stvara još veće nepovjerenje, udaljavajući se sve više od neophodnog pomirenja nakon rata u BiH”.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button