BiH

SARAJEVO: Nestanak djevojčice iz Kuvajta izazvao brojne izmišljotine













Ambasador Kuvajta u BiH Nasser Riden Thamer Almotairi oglasio se povodom nestanka i kasnijeg pronalaska djevojčice iz ove zemlje u Sarajevu.

“Otkako su Kuvajtski turisti počeli dolaziti u BiH, nije bilo nikakvih problema. Mogu sa ponosom reći da se oni ponašaju odgovorno u BiH. Također, mogu reći da ih narod u BiH prima dobro i toplo”, rekao je Almotairi, prenosi list Arab Times.

On je dodao da se ponekad dese manji incidenti, ponajviše zbog nerazumijevanja sistema u BiH.

“Nestanak kuvajtske djevojčice i njena nemogućnost da komunicira sa svojom porodicom u trajanju od 48 sati izazvao je brojne glasine, spekulacije i izmišljotine. Postojala je čak i glasina da je ona oteta ili da je bila žrtva gangstera. Bilo je i drugih glasina”, kazao je Almotairi.

Nasser Riden Thamer Almotairi

Ambasador je istakao i da su bh. sigurnosne agencije djelovale sa velikom ozbiljnošću u ovom slučaju.

“U trenutku kada je pronađena, dejvojčica je hodala sama i izgledala je umorno. Građani su joj pomogli i odveli je u bolnicu. Ona je potom identifikovana i sada je sa svojom porodicom. U dobrom je stanju. Ukratko, građani BiH su pomogli djevojčici. Oni je nisu oteli, jer takva vrsta napada na turiste nije dio bosanske kulture”, zaključio je Almotairi.

 

 

Izvor: fokus



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button