NAJMLAĐA FUTSAL EKIPA U EVROPI – MNK Bosna Kompred: Glavni cilj je ponovo vratiti publiku u Mejdan! (FOTO)

NAJMLAĐA FUTSAL EKIPA U EVROPI – MNK Bosna Kompred: Glavni cilj je ponovo vratiti publiku u Mejdan! (FOTO)

Možda griješimo, ali vjerovatno da, osim MNK Bosna Kompred ne postoji momčadski klub iz Tuzle koji je obišao cijeli svijet i sve kontinente te igrao najveća takmičenja u Evropi.

U 42 godine dugoj tradiciji, Bosna Kompred iza sebe ima veliki broj pehara i naslova, od osvojenih prvenstava i kupova u bivšoj Jugoslaviji i BiH, do titula na prvom internacionalnom FIFA takmičenju u Poreču 1989. godine i naslova evropskog prvaka u Poljskoj.

„Mi smo klub koji je dao ‘bezbroj’ reprezentativaca bivše države i BiH. U klubu su za vrijeme rata igrali igrači poput Enesa Mešanovića i Denisa Karića koji su tada počinjali svoje fudbalske karijere. Čast mi je i velika obaveza zastupati ono što su nekada prije mene radili Bedri Limani, Midhat Ferhatović i ostali velikani ovog kluba“, istakao je u razgovoru za Kamelon Mirsad Ovčina, predsjednik MNK Bosna Kompred.

Mirsad Ovčina

Ekipa je na okupu već dva mjeseca. Vrijedno se radi i trenira za novu sezonu u Prvoj ligi Federacije BiH, a do ostvarenja svog jedinog cilja – povratka u Premijer ligu pokušaće ih odvesti trenerski dvojac Mirza Šehanović i Alen Hodžić.

Šehanović je u malom fudbalu još od svoje pete godine. Zadnjih 20 godina je aktivan učesnik na malonogometnim turnirima, igrao je u Bosna Kompredu, a sada je dobio priliku biti prvi trener.

„Moja jasna vizija je red, rad i disciplina. Imam jako mladu ekipu, čak sam došao do podatka da smo najmlađa ekipa u Evropi, u kojoj najstariji igrač ima 21 godinu. U njih ulijevam maksimalan profesionalizam i odgovornost jer cilj mi je da se publika vrati u Mejdan, jer nekada je ovaj klub punio i Veliku dvoranu“, otkrio je Šehanović te dodao:

Mirza Šehanović
Mirza Šehanović

„Imali smo pripreme dva mjeseca, uključujući i kondicione na stadionu Tušanj. Momci su fizički spremni, uigravali smo ih i objasnio sam im šta znači jačina kolektiva. Mislim da sam napravio zdrav kolektiv gdje ćete svih 40 minuta na terenu vidjeti da kolega ‘gine’ za kolegu“, kaže Šehanović.

MNK Bosna Kompred novu sezonu otvara u subotu, 4. novembra 2017. godine kada u Malom Mejdanu gostuje novoformirani klub iz Doboj Istoka, MNK Lilium. Utakmica počinje u 18.30 sati.

„Ekipi Liliuma želim dobrodošlicu u ligu i u Mejdan. Naše ambicije su pobjeda, igramo na domaćem terenu, mada nećemo kalkulisati ni u gostima. Ja ne znam igrati drugačije, znači samo na pobjedu“, optimističan je Šehanović.

Eldin Hadžialijević

Kapiten ovog mladog tima je Eldin Hadžialijević, koji je u Bosna Kompredu već šestu godinu.

„Svi smo spremni i motivisani. Jedva čekamo da počne prvenstvo i ta prva utakmica. Imamo velike šanse za ulazak u Premijer ligu. Od igrača, mi smo svi neka generacija, neki smo duže tu, a neki su tek došli. Treneri su stvarno odlični, uklopili smo se i dobro sarađujemo“, rekao je Hadžialijević za Kameleon, te pozvao sve navijače i simpatizere da ove sezone prate utakmice Bosna Kompreda.

Facebook Comments