SportU fokusu

Velimir Gašić: Utakmice sa Širokim su više od igre

Dvije uzastopne pobjede u košarkaškoj Ligi 11 BiH pokazale su da Sloboda ima želju i ove godine biti u samom vrhu. Međutim, Tuzlacima tek sada slijedi pravi test koji će pokazati da li su zreli za ozbiljnije domete.

U subotu, 4. novembra u Mejdan stiže Široki koji je također zabilježio dvije pobjede do sada. Biće to, nadamo se jedan istinski košarkaški spektakl.

“Igramo meč koji nosi prefiks derbija i ovakve utakmice su nekada i više od igre. Mi smo nastojali da se pripremimo što kvalitetnije i da kroz sav skauting i sve ono što smo radili na treninzima utakmicu dočekamo što spremiji. Nastojaćemo da kroz jedan veliki nivo energije, borbenosti i želje pobijedimo sutra, a sve to naravno uz pomoć naših navijača koje želimo obradovati”, istakao je u najavi ovog susreta trener Slobode, Velimir Gašić.

Almir Hasandić

Almir Hasandić i ovu je košarkašku sezonu otvorio veoma dobro. Reprezentativac BiH i dalje je, možda i glavna uzdanica ovog mladog i neiskusnog tima.

“Široki je nezgodna ekipa koja mnogo trči. Međutim, mi se moramo fokusirati na sebe, na našu igru, da pokažemo borbu i maksimalnu angažovanost i nadam se da ćemo na kraju i slaviti pobjedu”, istakao je Hasandić.

Susret počinje u 19.30 sati.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button