SportU fokusu

FOTO: 100.000 čepova za renoviranje košarkaških terena u Tuzli

Poznata kompanija Carlsberg, sa svojm brendom Pan na današnjoj je konferenciji za medije najavila veliki društveno-odgovorni projekat pod nazivom “Za više košarke”. Projekat se realizuje u saradnji sa OKK Sloboda i Gradom Tuzla.

“Carlsberg ove godine slavi 170 godina rada i postojanja. Trudimo se da budemo društveno-odgovorna kompanija, podržavamo mnoge kulturne i sportske događaje i timove, a jedan od njih je i FC Liverpool čiji smo partner već 25 godina. Sa OKK Sloboda smo već treću godinu”, istakao je direktor kompanije Carlsberg BiH, Amir Tobudić, te dodao:

Amir Tobudić
Amir Tobudić

“Ideja projekta jeste da se u veliku bocu koja se nalazi ispred bivšeg Kina Centar ubaci 100.000 čepova prozivoda Carlsberga, a od toga će dio sredstava biti proslijeđen za renoviranje košarkaškog terena na Slatini, gdje su košarku počeli igrati veliki tuzlanski košarkaši poput Damira Mulaomerovića ili Damira Mršića. Mi se nadamo da ćemo ovim projektom podići razvoj košarke u Tuzli na jedan viši nivo, te da će tako djeca i mladi sve češće igrati košarku i baviti se tim stvarima, a što manje biti na tabletima i kompjuterima”, kazao je Tobudić.

Aid Berbić i Amir Tobudić

OKK Sloboda i Carlsberg danas su, osim prezentacije pomenutnog projekta potpisali i produženje sponzorske saradnje.

“Carslberg je svjetski brend i sam njihov pristanak na zajedničku saradnju već tri godine tjera nas da budemo ozbiljni u našem radu. Mi kao klub ćemo pružiti veliku podršku ovom projektu”, istakao je predsjednik OKK Sloboda, Aid Berbić.

Osim terena na Slatini, vrlo je moguće da u narednom periodu dođe i do renoviranja ostalih košarkaških terena u Tuzli, koja danas sa ponosom nosi epitet “najkošarkaškijeg” grada u BiH.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button