LifestyleTuzla

Unikatne torbe koje izrađuje farmaceutkinja iz Poljica osvajaju na prvi pogled (FOTO)










PuPi Bags je postala apsolutni hit za sve pripadnice ljepšeg pola koje vole moderne i unikatne stvari. Prostrani modeli upečatljivog dizajna, odišu bezvremenskom elegancijom i savršeno funkcioniraju u svim prigodama. Odlučili smo saznati ko se krije iza ovog popularnog brenda. Samra Omerkić dolazi iz jednog malog mjesta, Poljice koje se nalaze u blizini Lukavca.

Ova kreativna djevojka završila je Srednju Medicinsku školu, a nakon toga Farmaceutski fakultet u Tuzli. Izradom torbica krenula je sasvim spontano. “Jednostavno niotkuda javila mi se želja da napravim baš torbicu za svoju dušu. Pokušala sam i nakon mukotrpnog rada uspjelo je”, kaže Samra. “Sam proces izrade je poprilično dug i spor, zavisno od modela potrebno je par sati, jer sve treba biti jako precizno, a ukoliko ima dosta detalja onda se vrijeme trajanja izrade produžava.

Izrada obuhvata krojenje, šivenje, postavljanje detalja a onda i pakovanje torbice za put do svoje vlasnice. Međutim to nije sve potrebno je u toku dana odvojiti i par sati za odgovaranje na upite na stranici, zatim i fotografisati torbu što je meni i najteži dio ovog posla obzirom da mi većina žena kaže “puno je ljepša uživo”, a ja sam se svim silama potrudila da što bolje izgleda i na fotografiji”, kaže Samra.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button