Zatvorske kazne za Tuzlaka Fuada Delića i Kalesijca Nermina Imamovića

Zatvorske kazne za Tuzlaka Fuada Delića i Kalesijca Nermina Imamovića

@Vedran J

Općinski sud Tuzla prihvatio je prijedlog Kantonalnog tužilaštva TK i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Fuada Delića (35) iz Tuzle, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nasilničko ponašanje u sticaju sa krivičnim djelima teška i laka tjelesna povreda.

Postoji osnovana sumnja da je Fuad Delić, sa braćom Edinom i Mašom, u petak 27. oktobra 2017. godine, u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica učestvovao prvo u verbalnom, a zatim i fizičkom napadu na više muških članova jedne porodice.

Fuad i njegova braća su prvo na ulici presreli dva člana ove porodice i svojim automobilom im onemogućili prolazak do kuće i konstatno ih vrijeđali. Nakon toga su ušli u dvorište porodične kuće oštećenih, nastavili vrijeđati tri člana ove porodice, te ih fizički napali i nekima od njih nanijeli teške ili lake tjelesne povrede. Također, napali su i povrijedili i rođaka oštećenih koji je u dvorište došao da spriječi napad na članove ove porodice.

Protiv Edina i Maše Delića je također otvorena istraga za krivična djela nasilničko ponašanje i teška tjelesna povreda, ali su tokom sukoba i sami povrijeđeni i nakon toga smješteni na liječenje u UKC-u Tuzla.

Dakle, Delići su osumnjičeni da su vrijeđanjem, zlostavljanjem, nasiljem, naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrozili mir članova jedne porodice, te neke od njih teško ili lakše tjelesno povrijedili.

Također, Općinski sud Kalesija je prihvatio prijedlog postupajućeg tužioca i odredio mjeru jednomjesečnog pritvora za Nermina Imamovića (31), s područja općine Kalesija, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po nalogu Tužilaštva i uz naredbu Općinskog suda Kalesija, 26. oktobra 2017. godine pripadnici Policijske uprave Kalesija su izvršili pretres porodične kuće Imamovića i pronašli vrećicu sa 74 paketića koja sadrže opojnu drogu heroin pripremljenu za dalju prodaju, a koju je prilikom ulaska policije osumnjičeni  izbacio u susjedno dvorište.

Nakon pretresa osumnjičeni je lišen slobode, obavljena je kriminalistička obrada, te je uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičenog.

Video u fokusu


Facebook Comments