ArhivaU fokusu

KAMELEON ACOUSTIC // GORAN HECHIM: Svoje najneobičnije svirke se sjetim na promjeni vremena! (VIDEO)

Tuzlanska publika jako dobro poznaje njegov glas i sjajnu energiju , a sve ono što radi i čime uveseljava sve koji prate njegov rad povod su razgovora s Goranom Hechimom koji je današnji gost Kameleon acoustica.

31-ogodišnjak iz Tuzle se godinama druži gitarom, pravi dobru atmosferu i istinski uživa u tome što radi.

Na samom početku razgovora, postavili smo mu pitanje koje je stiglo iz redakcije, a ono glasi:

Da li bi mom kolegi bio žirant?

Kroz smijeh i na sebi svojstven način je odgovorio: Hvala kolegi, hvala, toliko. Bolje vas našao!

S gitarom se druži dugi niz godina i zaista su dobri prijatelji.

“Bili smo jako dobri prijatelji, sve dok mi nije ispala. Onda smo neko vrijeme zahladili odnose dok je nisam popravio i ovom priliko želim zahvaliti Totiju, on je zalijepio i on je car!”, kazao nam je Goran. Sviranjem se bavi od 2002. godine.

“Tad sam se učlanio u TTC Telex i tada sam išao kod Erdala na časove. Par godina nakon toga sam uzvratio tu uslugu Telexu gdje sam i sam držao časove gitare”, dodao je.

Svi muzičari imaju nekog uzora, bilo domaćeg ili stranog. Od malena se potajno nadaju da će postati i steći slavu baš kao taj neko.

“Ja bih mogao navesti par likova koji su imali jak uticaj na moje sviranje , npr. Sting, Clapton, ali svaki od njih je pronašao nekako svoj stil tako da se svi muzičari trude da imaju neki svoj, prepoznatljiv zvuk”, kaže Hechim.

Mnogi kao najneobičnije mjesto na kojem su ikada svirali navode brodiće, čamce, potkrovlja, podrume, balkone, no, ono što Goran izdvaja kao najneobičnije je, vjerovali ili ne DRVO. Kaže kako se i sada jako dobro sjeća te svirke. Naročito na promjenu vremena.

Sve obožavateljke će se sada razočarati kada kažemo da je Goran zauzet, a on ističe da mu je sviranje gitare prije u zavođenju djevojaka stvaralo problem.

“Gitara je velika prepreka, oduzima puno vremena. U situacijama u kojim bih mogao zavoditi – ja sviram. A kad završim, već se sve zagrabilo”, šaljivo je dodao.

Svakodnevno se pojavljuju neke zvijezde, tzv. instant, koje za kratko vrijeme steknu slavu, a onda nestanu, a on nam je rekao i svoje mišljenje o njima.

“Ed Sheeran mi je simpatičan, znam da se bavi i autorskim radom, piše svoje pjesme pa mi se sviđa. Mogao bih izdvojiti još Brunu Marsa, ali to je muzika koja je kratkotrajno popularna, a kod nas ima te domaće muzike koja i nije tako prolazna.”

Istakao nam je i to da u posljednje vrijeme jako često sluša Božu Vreću.

Goran je poznat po širokom i bogatom repertoaru, no, na svojim nastupima ne pjeva baš svu vrstu muzike. Ako se desi da otpjeva neku narodnu, a to mu nije praksa, desi se da na narednom nastupu neko dođe i traži da pjeva ponovo.

“Kafanska muzika je narodnjak koji je otpjevan na ne toliko upadljiv i na jedan fin način. Volim ja taj zvuk i nije mi stran ali je problem što to vuče jedno drugo i ako jednom otpjevate iz zafrancije, to jako brzo dođe u stalni repertoar”, rekao je i dodao kako je muzika ipak njemu prioritet u odnosu na farmaciju, koju studira već 12 godina.

Goranu želimo mnogo sreće u nastavku posla kojim se bavi, u ostatku života, a želimo mu i sretan put i mirno more!

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button