Sport

Predsjednik FS Estonije iznio šokantne detalje: Zmajevi bojkotovali utakmicu u Tallinnu!

Korak naprijed, nazad dva. Oprilike, ovako se može opisati reprezentativni fudbal u našoj zemlji.

Nakon što smo napravili veliki iskorak i plasirali se na Svjetsko prvenstvo u Brazil, 2014. godine, uslijedilo je bolno prizemljenje i dva korak u nazad. Zmajevi su doživjeli dva neuspjeha i ostali bez naredna dva velika takmičenja – Evropskog prvenstva u Francuskoj i Mundijala u Rusiji.

To je izrevoltiralo i navijače BiH, popularne BH Fanatikose, koji su sinoć u Tallinnu bakljadom nakratko prekinuli utakmicu protiv Estonije, te zadali gvabolju Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH. Uslijedit će novčana kazna, ali očito i novi rat na relaciji N/FSBiH – BHF.

A da nešto ne štima u trokutu navijači – Zmajevi – Savez potvrđuju i riječi prvog čovjeka estonskog fudbala. Aivar Pohlak, predsjednik Fudbalskog saveza Estonije, nakon utakmice za sport.delfi.ee je rekao da pojedini reprezentativci BiH sinoć nisu željeli igrati protiv Estonije!

– Za vrijeme dolaska na stadion bilo je jasno da su igrači nervozni. Oni su znali šta će se desiti ili su pretpostavljali – komentarisao je Pohlak prekid utakmice zbog bakljade koji su izazvali navijači BiH dodavši:

– To bi mogao biti razlog zašto glavni fudbaleri nisu počeli utakmicu u startnoj postavi, nego su ostali na klupi. Smatram da se nisu željeli miješati u ovaj nered. Očito je da navijači imaju nešto protiv Saveza, a vjerovatno i protiv ekipe.

Naglasio je da estonska asocijacija neće moći utjecati na odluku UEFA-e o kazni, ali su estonski mediji naglasili da je ovo veliki propust njihovog Saveza koji bi naredne godine na stadionu A Le Coq Arena trebao ugostiti finaliste Lige prvaka i Evropske lige u utakmici UEFA Super Cupa.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button