Sport

Dva su POTENCIJALNA KANDIDATA za novog selektora BiH!

Fudbalska reprezentacija BiH sinoć je okončala nastup u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. godine, pobjedom od 2:1 na gostovanju kod Estonije.

Selektoru Mehmedu Baždareviću ugovor sa Nogometnim savezom ističe 15. oktobra 2017. godine, a i pored toga što je sinoć izrazio želju da nastavi voditi reprezentaciju BiH, prema saznanjim do kojih je došao portal sport1.ba, novi ugovor mu neće biti ponuđen.

Navodno, postoje samo dva ozbiljna kandidata za novog selektora, a to su Amar Osim i Radomir Antić.

Amar Osim – u svojoj trenerskoj karijeri koja je gotovo u potpunosti vezana za Željezničar, osvojio je pet naslova prvaka BiH, a svoj klub doveo je i do trećeg pretkola Lige prvaka, kada je Željezničar eliminisan od Newcastlea. Radio je još u Kataru i Japanu, gdje je sa Jeff Unitedom osvojio tamošnji kup.

S druge strane, Antić je poznat trener koji je u svojoj karijeri vodio veliki broj klubova, a ima i selektorsko iskustvo, jer je odveo Srbiju na Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričku Republiku.

Antić je najveći dio svoje trenerske karijere proveo u Španiji, a jedan je od rijetkih trenera koji je vodio Real Madrid, Atletico Madrid i Barcelonu. Najveći uspjeh njegove trenerske karijere je osvajanje titule prvaka Španije sa Atletico Madridom 1997. godine.

Najveći problem u angažmanu Radomira Antića mogle bi predstavljati finansije, jer novca u našem savezu i nema previše nakon što se reprezentacija još jednom nije plasirala na veliko takmičenje.

Izvor: sport1.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button