Autoshow weekU fokusu

AUTOSHOW WEEK / DAN NOVIH TEHNOLOGIJA – novi koncepti u auto industriji

Kantonalna privredna komora Tuzla i marketinška agencija Colosseum, pozivaju Vas da uzmete učešće na forumu/sesiji

Dan novih tehnologija – Novi koncepti u auto industriji

Možda će Vas zanimati i:

koji će se održati u okviru Auto Show Week-a 2017.

12.10.2017.godine u 13h u plavoj sali BKC Tuzla.

Dok u brojnim drugim segmentima bh. industrija stagnira, firme koje se bave proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju prosperiraju. Broj zaposlenih i obim poslova su u stalnom porastu.

Strane firme pokazuju sve veći interes za ulaganja, upravo je nedavno ugledna konzultantska firma Roland Berger izradila studiju za potencijalno zainteresirane investitore iz Japana. Sve veći broj kompanija prebacuje postrojenja ili traži „outsource“ partnere u BiH zbog povoljnog geografskog položaja.
Neke od vodećih kompanija poput Wagner-a i Plaminga se nalaze u Tuzlanskom kantonu. Tokom ovih predavanja mi ćemo okupiti studente Mašinstva, Elektrotehnike i srodnih grana, te zanatske škole kako bi iz prve ruke čuli sve mogućnosti. Smatramo da je ovakav pristup neophodan da bismo zaustavili odliv najpotentnije radne snage.

CNG GAS

Prirodni gas je energent 21. stoljeća. On je idealno fosilno gorivo, jer je prilično čist, jednostavan za transport i komforan za upotrebu. Čišći je od nafte i ugljena, jer prirodni gas ima veći omjer vodik/ugljika i ima manju emisiju ugljičnog dioksida u atmosferu za istu količinu energije. Zbog toga se prirodni gas sve više spominje i kao rješenje za postojeće klimatske promjene i probleme s lošom kvalitetom zraka.

AGENDA:

Bosanski kulturni centar Tuzla– Plava sala

Četvrtak 12.10.2017

 13:0013:15  Pozdravna riječ i uvod u konferenciju

13:15  -13:40   Električni automobili – Guma M, voditelj prodaje – Jelena Babić

13:40 – 14:10CNG Gas – Energent 21. Stoljeća Junuzović Kopex – Semir Junuzović

14:10  – 14:30  Pauza

14:30 – 15:00 Prvi električni automobili i punionice EP BiH – JP Elektroprivreda BIH – Adnan Bosović

15:00 – 15:30 Autoindustrija u BiH  iz perspektive proizvođača Nijaz Hamidović, dipl.ing.mašinstva – projekt menadžer Wagner Automotiv Gradačac –

15:30 – 16:00 Next Bike- sjedi i vozi Bike sharing concept

Tokom svih naših istraživanja i analize tržišta, automobilska industrija i sve ono što je prati, stvara veliki prostor za djelovanje. Od uštede korištenjem CNG gasa za male privrednike, dostavna vozila, prevoznike, preko predstavljanja najnovijih trendova u industriji električniih automobila, planova Elektroprivrede BiH u oblasti autoindustrije sve do domaćih proizvođača koji rade za autoindustriju i najveće svjetske brendove.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button