Biznis

Inovacija na bh. cestama: LED Vision pravi svijetleće saobraćajne znakove

Kompanija LED Vision iz Lukavca, proizvođač LED rasvjete, proširila je asortiman veoma interesantnim proizvodom. Radi se o saobraćajnom znaku koji, ujedno, ima ulogu osvjetljenja pješačkog prijelaza u kontrastu osvjetljenja ulične rasvjete.

ISPUNJENI ZAHTJEVI

Možda će Vas zanimati i:

“U saradnji s finskom firmom, specijaliziranom za optička rješenja iz oblasti LED rasvjete, uspjeli smo dizajnirati svjetiljku koja će osvjetljavati područje pješačkog prijelaza, to jest “zebre”. Tako će učesnicima u saobraćaju omogućiti daleko veću preglednost i sigurnost”, pojasnio nam je direktor Zlatan Imamović.

Dodali su da proizvod ima i dodatne opcije automatskog uključivanja ili isključivanja, kao i mogućnost povezivanja sa semaforom.

“Saobraćajni znak ispunjava sve standarde i zahtjeve javnog osvjetljenja. U narednih 30 dana u Lukavcu, a ujedno i u BiH, bit će postavljen prvi saobraćajni znak ove vrste. Što se tiče naših standardnih proizvoda ulične i industrijske rasvjete, i tu imamo nova poboljšanja. Uvođenjem nove verzije LED čipa i povećavanjem stepena iskorištenosti napajanja, naše svjetiljke sada daju i do 30 posto više svjetlosti”, istaknuli su iz kompanije “LED Vision”.

VELIKI TRUD

Navode da su uložili veliki trud u razvoj pogona, nabavku mašina i alata te poboljšavanja kvaliteta proizvodnog procesa kako bi uveli standard ISO 9001-2015. Svaka faza proizvodnje rigorozno se provjerava i dokumentira kako bi proizvod bez troškova održavanja bio u funkciji i nakon 20 godina. Uskoro proširuju proizvodnju te će stvoriti uvjete da zaposle još 10 radnika.

Učešće na sajmu u Frankfurtu  Sljedeće godine planiraju učestvovati na najvećem sajmu rasvjete i LED tehnologije u Frankfurtu. Za ovaj sajam treba imati sve evropske certifikate i ateste za proizvode kako bi se samo ispunila prijava za učešće. Eko-projekt “ArcelorMittala” “ArcelorMittal” Zenica odlučio se na energetske uštede kroz zamjenu industrijske rasvjete ekonomičnijom LED rasvjetom. Nakon javnog tendera i sastanaka, realizacija je povjerena bh. kompaniji “Luminos” Sarajevo. Oni će rasvjetu zamijeniti svjetiljkama 100 posto bh. brenda “Luminos Premium”, čiji je proizvođač “LED Vision” iz Lukavca.

 

 

Izvor: akta

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button