Kultura

Junaci “Dinastije” vraćaju se u novoj verziji

Američka televizijska serija “Dinastija” toliko je obilježila osamdesete godine prošlog stoljeća da se Carringtoni i Colbyji vraćaju u novoj verziji, iz 2017.

Gotovo tri decenije nakon odlaska s malih ekrana, nova inačica, seksi i mladenačka trebala bi se početi prikazivati 11. oktobra na TV stanici CW. Dinastija CW-ja pripovijeda o peripetijama klana Carrington, naftnim bogatašima, s Grantom Showom u ulozi glavešine Blakea.

U originalnoj seriji emitiranoj od 1981. do 1989. lik kojeg je utjelovio John Forsythe bio je zamišljen kao moralni uzor, žrtva makinacija zanosne Alexis (Joan Collins). No, bio je i okorjeli homofob koji je čak rekao sinu Stevenu da se njegovo mišljenje ne računa jer je “muškarac koji dodiruje drugog muškarca”.

Vremena su se promijenila te Blake iz 2017. više nije, barem ne otvoreno, iziritiran svojim sinom (tumači ga James Mackay) koji ne krije svoju homoseksualnost.

Uloga glave porodice priskrbila je svojevremeno Forsytheu, preminulom 2010., dva Zlatna globusa. Rezervirana provincijalka Krystle (Linda Evans) sad je venezuelska poslovna žena snažnog temperamenta po imenu Cristal, a tumači je australsko-peruanska glumica Nathalie Kelley.

Još jedna razlika: priča se ne odvija više u Denveru nego u multikulturalnoj Atlanti, a suparnički klan Carringtonovih, obitelj Colby, afroamerička je porodica.

https://youtu.be/Uxacuu_vg8Y

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button