BiHU fokusu

Gradonačelnik Sarajeva osudio vandalski čin na spomeniku “Kapija” u Tuzli

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka otvorenim pismom javno i nedvosmisleno osudio je danas necivilizacijski i vandalski čin koji je učinjen na spomeniku “Kapija” u Tuzli.

“Bolna je spoznaja da pojedini, mladi ljudi u Bosni i Hercegovine ne poštuju okruženje u kojem živimo, koje je duboko isprepleteno historijskim činjenicama”, napisao je Skaka.

Istaknuo je da stvarnost ukazuje na to da postoje dijelovi života koji se moraju zajedno osvijestiti.

“Na sreću većina bh. stanovnika osuđuje ovakve događaje i zajedničkim naporima možemo ukazati pojedincima da zajedništvo naših gradova čini sve nas puno boljim”, dodao je.

Stoga je uime građana Sarajeva osudio čin koji se desio, dodajući da on ne bi trebao generalizirati sve ljude.

Podsjećamo, građani Tuzle šokirani su nakon što je oskrnavljen spomen-zid posvećen mladima koji su 25. maja 1995. godine poginuli na tuzlanskoj Kapiji.

Vandalski čin dogodio se u petak u poslijepodnevnim satima, a zahvaljujući brzoj reakciji uposlenika javnog gradskog preduzeća i brzoj intervenciji službenika MUP-a TK, počinilac je identifikovan i priveden u policijsku stanicu. Mladić, inače srednjoškolac iz Sarajeva, je pušten, a Tužilaštvu TK će biti podnesen izvještaj.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button