Sport

VAŽNA OBAVIJEST iz Nogometnog saveza: Ponesite kabanice, kišobrani su zabranjeni!Fudbalski savez BiH izdao je saopštenje u kojem se detaljno objašnjava šta će se navijačima biti zabranjeno unositi na stadion Grbavica na sutrašnjoj utakmici BiH – Belgija koja se igra na Grbavici od 18 sati.

“Iz bezbjedonosnih razloga neće biti dozvoljeno unošenje na stadion predmeta kao što su ruksaci, torbice, veće ručne torbe, niti bilo koji tvrdi predmet. Takođe, neće biti dozvoljeno unošenje transparenata, banera i sličnih pisanih materijala. Zabranjeno je unošenje hrane i pića na stadion. Zbog najave loših vremenskih prilika na dan odigravanja utakmice, preporučujemo  navijačima da obuku prikladnu topliju odjeću, te priručne kišne jakne ili kabanice, jer iz bezbjednosnosnih razloga neće biti dozvoljen unos kišobrana na stadion”, ističu u Savezu te dodaju:

“Na svim ulazima stadiona Grbavica prilkom ulaska gledalaca će biti pojačana kontrola od strane pripadnika ovlaštene zaštitarske agencije koja će obezbjeđivati utakmicu, kao i pripadnika policije, uz video-nadzor.”

“Još jednom pozivamo navijače da gromoglasno bodre našu reprezentaciju, te da iskažu dužno poštovanje himni Belgije i svim akterima utakmice. Napominjemo da se naš državni tim nalazi pod posebnim monitoringom zbog prethodnih događaja i aktuelne suspenzije stadiona u Zenici, pa bi svaki eventualni novi incident mogao imati nesagledive  konsekvence”, poručili su iz Nogometnog saveza naše zemlje.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button