Autoshow week

Swift: Siguran i moćan auto

Novo doba donosi nove vrijednosti za novi tip ljubitelja mobilnosti (testne vožnje, premijere, promocije, inovacije, predavanja, tuning show, rasprodaje). Autoshow week od 11. do 15. (oktobra) 2017. Godine u Bingo City Center-u Tuzla. Svi najbolji auto brendovi zajedno (www.tuzla-autoshow.ba).

Što se fotografija tiče, njih i ne treba posebno opisivati, jer su tu i jasno se vidi što se sve novog našlo u sklopu ovog malog gradskog Japanca. Samim time je vidljivo kako nije riječ tek o redizajnu već stoput prožvakane (sada već bivše) generacije Swifta, već o nečem novom, tj. automobilu koji bi trebao očaravati čak i one poslovično naviknute na dosadne i sto miliona puta viđene konkurente poput npr. Volkswagenovog modela Polo ili pak vječno „kontroverznog“ malog Nissana pod nazivom Micra.

Doduše, koliko će Suzuki u tome uspjeti i koliko će novih kupaca odlučiti da dosada i kontroverze nisu njihove glavne karakterne osobine kada se spomenu automobili, nitko ne može znati. No Swift je i opet tu i to je jedino bitno.

Suzuki Swift

Uz japanske motore i mjenjače – sve je strogo kontrolirano od japanskih stručnjaka. Stoga se ne treba čuditi što je većina kupaca vrlo zadovoljna Swiftom bez obzira na to što se radi o novijim modelima.

Novi Swift dug je 3,84 metra, ali je umjesto dosadašnja troja vrata proizveden s pet vrata, kako bi slijedili potrebe kupaca i trendove posljednjih godina. Ipak, ručke za zadnja dvoja vrata su dobro maskirane i gotovo neprimjetne.

Novi Suzuki Swift također posjeduje kamere i laserske senzore za predviđanje sudara i blagovremeno kočenje. Također posjeduje tempomat za održavanje odstojanja od vozila ispred.

Swift je izuzetno uspješna priča za Suzuki, a od lansiranja ovog modela 2004. godine u svijetu je prodato 5,3 miliona primjeraka.

Pokrovitelji: Vlada  TK
Sponzori: Telemach, Junuzović-Kopex, Sarajevo osiguranje, Sparkase Leasing.
Prijatelji projekta: Privredna komora TK, Elektroprivreda BiH, Terassit Insulation, Boms-Expo, Imperio…
Partner projekta: Bingo City Center.
Rezervišite termin i dobrodošli.

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button