Biznis

Zenica: Počinju sajmovi ZEPS i ZEPS Intermetal

U Zenici danas počinju 24. generalni bh. sajam ZEPS 2017 i 14. međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal, na kojima učestvuje 587 izlagača iz 26 zemalja, od čega je 355 izlagača iz BiH.

Predstavnici organizatora sajma “Poslovni sistem RMK” najavili su da će ovogodišnje poslovne susrete otvoriti predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić, uz najavljeno prisustvo velikog broja visokih zvaničnika federalne, kantonalne i gradske vlasti Zenice, te brojnih gostiju.

Možda će Vas zanimati i:

Tokom ZEPS-a najavljen je dolazak nekoliko visokih delegacija na nivou ambasadora više zemalja u BiH i brojne kolektivne posjete.

– Ovogodišnji ZEPS zadržao je iste prostorne gabarite i bit će postavljen na 18.000 kvadratnih metara, uz rast izlagača za oko devet posto, a na njemu sudjeluje 587 izlagača iz 26 zemalja, od čega je 355 izlagača iz BiH – kazao je direktor Poslovnog sistema RMK Vedad Šestić.
I ove godine u fokusu sajamskih manifestacija je energija i ekologija, te poljoprivreda i prehrana, a veliku promociju i prostor daje se i informacionim tehnologijama.

Organizatori očekuju dolazak oko 45.000 posjetitelja, što još jednom potvrđuje da je u poslovnom svijetu veliki interes za Generalni bh. sajam ZEPS 2017 i Međunarodni sajam metala ZEPS Intermetal.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button